23 Ιουνίου 2017

Αποκάλυψη: Στο νέο κουρδικό κράτος μεταφέρονται οι ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ!

Μετά την οριστική απόφαση της γερμανικής Βουλής για αποχώρηση των δυνάμεων του Βερολίνου από το Ιντσιρλίκ, σειρά φαίνεται να έχουν οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με...
... πληροφορίες, απόρρητο αμερικανικό σχέδιο προβλέπει την απόσυρση των στρατευμάτων από την Τουρκία και την εγκατάσταση στη Μοσούλη, ή τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, η οποία θα αποτελέσει τμήμα του νέου κουρδικού κράτους. Η εν λόγω απόφαση δείχνει την αμερικανική αποφασιστικότητα για την ίδρυση του Κουρδιστάν.

Μάλιστα, οι Αμερικανοί φαίνεται να έχουν φτιάξει ήδη έναν πρόχειρο διάδρομο προσγειώσεως/απογειώσεως στην περιοχή της Μοσούλης, δίνοντας τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων εβδομάδων που ήθελαν τα αμερικανικά στρατεύματα να εγκαθίστανται στη Σούδα ή τη Λάρισα.

Για την ιστορία να τονιστεί ότι η βάση στο Ιντσιρλίκ άρχιζε να χτίζεται από το αμερικανικό Μηχανικό το 1951, ενώ επανδρώθηκε πλήρως το 1954. Η σημασία της για την υπερδύναμη είναι κομβική, καθώς η γεωγραφική θέση των Αδάνων επιτρέπει την προβολή ισχύος ταυτόχρονα σε Μέση Ανατολή και Καύκασο.

Μέχρι σήμερα, η Τουρκία απελάμβανε την αμερικανική εμπιστοσύνη και ήταν το τελευταίο «ανάχωμα» της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον, αφενός στην «θερμή» Μέση Ανατολή, αφετέρου στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που σήμερα βρίσκονται στην ζώνη επιρροής της Μόσχας.

Ωστόσο, το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των κουρδικών πληθυσμών στο βόρειο Ιράκ και το προφανές αποτέλεσμά του, έχουν μειώσει την πάλαι ποτέ σημαντική γεωγραφική θέση της Τουρκίας, δίνοντας την δυνατότητα στις ΗΠΑ να προωθηθούν βαθύτερα στη Μέση Ανατολή, σε ένα κράτος που γνωρίζουν ότι θα βρίσκεται στην δική τους σφαίρα επιρροής, χωρίς ωστόσο να χάνουν και την «επαφή» τους με Ρωσία και Ιράν.