15 Ιουνίου 2017

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι "πυρ και μανία" με τον Κοτζιά

Από την πρώτη στιγμή θύμωσαν επειδή δεν πήρε την καρέκλα ΣΥΡΙΖΑίος

Αποφασισμένοι να ζητήσουν την κλήση του υπουργού Εξωτερικών στο προεδρείο της Κ.Ο. για να δώσει εξηγήσεις σχετικά...
... με την απαντητική του επιστολή για ερώτηση που του κατατέθηκε εμφανίζονται οι περισσότεροι από τους 25 βουλευτές που την υπέγραψαν.

Οι ίδιοι είναι «πυρ και μανία» με τον υπουργό επειδή αντί της κοινοβουλευτικής οδού, επέλεξε να τους απαντήσει με επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει σχέση με το ζήτημα καθώς η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου του, ασχολείται επικουρικά και μόνο με τα θέματα μετανάστευσης.

Μάλιστα η έμμεση αιχμή του ότι επιδεινώνεται η διαπραγματευτική θέση και αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα του υπ. Εξωτερικών, από προσβλητικές ερωτήσεις βουλευτών προς υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι δεν είναι μέλη του κόμματός τους, έστω και αν θεωρούν ότι έτσι κάνουν καλή άσκηση δημόσια πολιτικής, τους έχει κάνει έξω φρενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Κοτζιάς είναι επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», και μαζί με τον Νίκο Τόσκα διατηρούν δύο υπουργεία στην κυβέρνηση Τσίπρα.  Με δεδομένη την διάθεση των βουλευτών να ζητήσουν επισήμως εξηγήσεις για τη στάση του υπουργού, έχει ενδιαφέρον αν το προεδρείο της Κ.Ο. θα κάνει δεκτό το αίτημα που αναμένεται να διατυπώσουν, αλλά και πώς θα αντιδράσει ο υπουργός Εξωτερικών.