28 Ιουνίου 2017

Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό "Ιμίων" στην Κύπρο

"Κάρφωσαν" σημαία στην βραχονησίδα Κατσόσιηρο

Σκηνικό τύπου Ιμίων με "κάρφωμα" σημαίας θυμίζει αυτό που αντικρίσαμε σε φωτογραφίες που ανήρτησε χρήστης...


... του facebook και πλέον κατακλύζουν τα social media, ενώ την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι στο Crans-Montana θα διεξάγονται συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, το ερευνητικό Barbaros συνεχίζει τον παράνομο πλου του.

Πολλοί πλέον συσχετίζουν το γεγονός της ανάρτησης της τουρκικής σημαίας, με στήσιμο ενός σκηνικού τύπου μικρών Ιμίων, κατά τις πάγιες εκβιαστικές τακτικές της Άγκυρας. Η Άγκυρα επέλεξε αυτή την στιγμή να πραγματοποιήσει και στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάφου.

Οι φωτογραφίες, των οποίων η λήψη πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 και έχουν γίνει viral τις τελευταίες ώρες, απεικονίζουν μια τουρκική σημαία “καρφωμένη” σε βράχο ανοικτά της Κερύνειας και συγκεκριμένα λίγο έξω από το κατεχόμενο χωριό Άγιος Αμβρόσιος. Πρόκειται για την μικρή βραχονησίδα φέρουσα το όνομα Χότη, αλλά οι ντόπιοι την αποκαλούν "κατσόσιηρο".

Σύμφωνα με το χρήστη που ανέβασε τις εν λόγω φωτογραφίες, τα στιγμιότυπα αυτά τραβήχτηκαν στην παραλία που βρίσκεται το εξωκκλήσι του Αγίου Δημητριανού, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον “ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟ”, δηλαδή τον βράχο που πλέον πάνω του “κυματίζει” μια τουρκική σημαία.

Όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, η ονομασία “ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟΣ”, προήλθε λόγω των μύθων που κυκλώνουν το συγκεκριμένο βράχο, ενώ με τη τελευταία επίσκεψη του, σύμφωνα με τον ίδιο, στο ξωκλήσι φαίνεται να έχουν σκάψει, ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα, όπου αυτό αποδεικνύει πως κάποιοι κάτι ψάχνουν στο εν λόγω σημείο. (newsit.com.cy)