29 Ιουνίου 2017

Αιματοκύλισαν την Λιβύη για να μην φτιάξει ο Καντάφι δικό του αποθεματικό νόμισμα

Όλα για το δολάριο

Την ανατροπή του Λίβυου ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι γιατί τον θεωρούσαν απειλή για το αμερικανικό δολάριο, αποκαλύπτει e-mail της Χ.Κλίντον και...
... όχι για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους, οδηγώντας έτσι κατόπιν μιας αιματηρής επέμβασης την χώρα στην καταστροφή και εκτός αυτού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την δημιουργία των ισλαμιστών του ISIS και των υπόλοιπων εξτρεμιστικών οργανώσεων που αιματοκύλισαν όλη την λεγόμενη Γόνιμη Ημισέληνο αλλά και τις πόλεις τις Ευρώπης.

Στην Λιβύη ξεκίνησαν όλα, εκεί άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» Ταυτόχρονα το e-mail αυτό αποκαλύπτει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί έπαιξε μέγιστο ρόλο στην καταστροφή αυτή για καθαρά προσωπικούς μικροπολιτικούς λόγους αφού έλπιζε ότι έτσι θα ανέβαζε την δική του δημοτικότητα και ταυτόχρονα θα έβαζε χέρι στο λιβυκό πετρέλαιο.

Οι άνθρωποι που διοργάνωσαν αυτή την τραγωδία προφανώς δεν έχουν αναλάβει και την ευθύνη της συνέχειάς της διότι ακόμα συνεχίζεται με χιλιάδες νεκρούς. Το ζήτημα είναι θα τιμωρηθούν ποινικά οι Ν.Σαρκοζί, Μ.Ομπάμα, Χ.Κλίντον και Ν.Κάμερον για όλο το κακό που προξένησαν και που τελικά τις συνέπειές του τις βιώνουμε καθημερινά ακόμα και επί ευρωπαϊκού εδάφους; Θα έχουν τα «κότσια» για κάτι τέτοιο οι Αρχές;

Ο Μ.Καντάφι ήταν μισητός όχι διότι ήταν δικτάτορας (ποσώς τους ενδιέφερε) αλλά γιατί ήταν κάτοχος απίστευτων πετρελαϊκών κοιτασμάτων, κατείχε πολύ μεγάλη ποσότητα χρυσού που σήμαινε ότι μπορούσε να στηρίξει ένα νέο νόμισμα, θα έφτιαχνε το νόμισμα αυτό και εν τέλει θα το χρησιμοποιούσε στις συναλλαγές του με το πετρέλαιο κάνοντάς το αποθεματικό και απειλώντας το αμερικανικό δολάριο.

Αυτό για τις ΗΠΑ ήταν πάντοτε αιτία ανατροπής. Θυμίζουμε ότι παρόμοια απόφαση για την δραχμή είχε πάρει το 1973 ο Γ.Παπαδόπουλος επί στρατιωτικής κυβερνήσεως-χούντας και όλως τυχαίως λίγους μήνες αργότερα έγινε το Πολυτεχνείο και στις 25 Νοεμβρίου ανετράπη από τον Δ.Ιωαννίδη λίγες ώρες πριν ανακοινώσει τις εκλογές του Φεβρουαρίου και την οριστική αποχώρηση των ΕΔ από τα πολιτικά πράγματα. Παρόμοια απόφαση φέρεται πως είχε πάρει και ο Σ.Χουσείν όλοι γνωρίζουμε το τέλος του.

Όπως γράφει και ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης, πριν από έξι χρόνια, μετά την βίαια κατάρρευση του καθεστώτος Gaddafi στη Λιβύη, από αντικαθεστωτικούς «επαναστάτες», με την ευγενή προσφορά και την αμέριστη βοήθεια του ΝΑΤΟ, τα αίτια ήταν η βουλιμία των Δυτικών, με πρωτεργάτες την Γαλλία, για αρπαγή των πλουσίων κοιτασμάτων Υ/Δ της Λιβύης και η προσπάθεια του Gaddafi για δημιουργία ενός κοινού νομίσματος και ιδιαίτερα για τις πετρελαϊκές χώρες στις συναλλαγές των στην πετρελαϊκή αγορά.

Σήμερα τα αποκαλυπτικά μηνύματα, από τα χιλιάδες e-mail της Hillary Clinton, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν πραγματικά εξαιρετικά δώρα στους αναλυτές και στα ΜΜΕ, που συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τον σκοτεινό κόσμο της διεθνούς πολιτικής και των κολοσσιαίων οικονομικών συμφερόντων.

Ως γνωστόν, το 2011, η πρόταση της Γαλλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν αυτή που οδήγησε στην απόφαση της 18/3/2011, του ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ, για τη δημιουργία μιας Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων (No Fly Zone) στον εναέριο χώρο της Λιβύης, με σκοπό την προστασία των πολιτών της Λιβύης (sic) και κατόπιν αυτού, το τι ακολούθησε μετά στη χώρα!

Αν δε ληφθεί υπόψη η σημερινή χαοτική κατάσταση στη Λιβύη (σήμερα θεωρείται False State), τότε θα μας προκαλέσει θλίψη και θυμηδία η απόφαση αυτή του ΟΗΕ και η αυθεντικότητα της δήθεν ανησυχίας της Γαλλίας και των Δυτικών για τους κατοίκους της κατεστραμμένης πλέον χώρας.

Έτσι, διαβάζουμε σήμερα ότι ένα από τα 3.000 μηνύματα της Hillary Clinton, που κυκλοφόρησε από το State Department, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, αποκάλυψε με στοιχεία ότι η πρόθεση του ΝΑΤΟ για την ανατροπή του Gaddafi τροφοδοτήθηκε πρώτον από την επιθυμία τους να καταργήσουν το σχεδιαζόμενο αφρικανικό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από χρυσό και δεύτερον για τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της Λιβύης.

Το εν λόγω μήνυμα είχε αποσταλεί στην υπουργό Εξωτερικών Hillary Clinton από τον ανεπίσημο σύμβουλό της, τον Sydney Blumenthal με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ο πελάτης της Γαλλίας και ο χρυσός του Gaddafi". Το email αποκαλύπτει και καταδεικνύει τον πρόεδρο της Γαλλίας Nicolas Sarkozy ως τον οργανωτή και επικεφαλής της επίθεσης κατά της Λιβύης με πέντε ειδικούς στόχους:

Να αποκτήσει (η Γαλλία) το Λιβυκό πετρέλαιο.
Να διασφαλίσει τη Γαλλική επιρροή στην περιοχή.
Να αυξήσει τη φήμη του Sarkozy στο εσωτερικό της χώρας.
Να ασκήσει τη Γαλλική στρατιωτική δύναμη.
Να εμποδίσει την επιρροή του Gaddafi, σε αυτό που Θεωρείται "Γαλλόφωνη Αφρική" (Francophone Africa).

Το πιο εκπληκτικό είναι το μεγάλο τμήμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που περιγράφει την τεράστια απειλή που αποτελούν τα αποθέματα χρυσού και αργύρου του Gaddafi, που υπολογίζονται σε "143 τόνους χρυσού και παρόμοιο ποσό σε ασήμι" (αξίας πολλών δισ. ευρώ), και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά, ως το κύριο αφρικανικό νόμισμα.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου