10 Ιουνίου 2017

Καμμένος: "Σύμμαχός μας μόνο οι ΗΠΑ"

"Οι άλλοι είναι πιστωτές που δεν ξεχνάνε ότι έχασαν εξαιτίας μας"

«Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος της χώρας μας...
... ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος άσκησε κριτική κατά των Γερμανών -τους οποίους δεν κατονόμασε- επισημαίνοντας: «Οι άλλοι είναι σύμμαχοι, αλλά είναι μόνο ως πιστωτές χωρίς σεβασμό και αυτό γιατί κάποιοι από αυτούς δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι έχασαν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από αυτήν τη χώρα».

Και συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας ενώπιον του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ: «Γι' αυτό το λόγο θέλουμε να υποστηριζόμαστε από τις ΗΠΑ σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας».

Μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια λειτουργίας του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και η υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ των ΗΠΑ είναι σημαντική για την ελάφρυνση της χώρας μας, την ελάφρυνση όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής».

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας για το Ναυτικό, ώστε να μπορεί να επιχειρεί από την Κρήτη ως το Σουέζ. Αν δεν διακόψουμε τώρα τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, παράνομου πετρελαίου, είναι αδύνατο να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Γι' αυτό θέλουμε τη βοήθειά σας για να επεκτείνουμε τη δυνατότητα στο Ναυτικό και την Αεροπορία επειδή η Ελλάδα θα είναι κάθε φορά με το μέρος των ΗΠΑ» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Η Ελλάδα επεξεργάζεται θετικά την χρονική επέκταση της αμυντικής μας συμφωνίας. Ο Πρωθυπουργός εργάζεται για αυτό όπως και ολόκληρη η κυβέρνηση.

»Επίσης εργαζόμαστε για αυτό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Στρατηγό James Mattis, με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε όχι μόνο την επέκταση των δυνατοτήτων της αμυντικής μας συνεργασίας αλλά και μία παράταση για περισσότερα χρόνια» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.