14 Ιουνίου 2017

Συμμορίες του Ερντογάν λεηλατούν χωριά στη βόρεια Συρία και εκτοπίζουν πληθυσμούς

Συμμορίες τουρκόφιλων μισθοφόρων της Άγκυρας στη βόρεια Συρία, από αυτούς που αναφέρονται συχνά ως «μετριοπαθείς αντάρτες» ενώ στην πραγματικότητα είναι...
... μπουλούκια ατάκτων εγκληματιών, έχουν εντείνει τις εκτοπίσεις κουρδικών πληθυσμών στα εδάφη βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού που κατέχει η Τουρκία, λεηλατώντας παράλληλα το βιος των αγροτών.

Το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο κατηγόρησε τη Δευτέρα τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία συμμορίες ότι εκτόπισαν εκατοντάδες Κούρδους της Συρίας, Γιαζίντι στο θρήσκευμα, από το χωριό Ελί Κίνο στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.  Οι χωρικοί του Ελί Κίνο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Εφρίν που ελέγχεται από τους Κούρδους, διατάχθηκαν να εκκενώσουν το χωριό τους.

Ακολούθησε λεηλασία. Τους άρπαξαν τις ελιές, το λάδι, τα ζώα, μέχρι και τα έπιπλα από τα σπίτια τους. Στη συνέχεια οι χωρικοί είχαν να επιλέξουν είτε να πάνε προς την πόλη Αζάζ, που κατέχεται από τον τουρκικό στρατό, είτε να πορευθούν στην έρημο.

Το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο αφού καταδίκασε τις ανεύθυνες πρακτικές αυτών των δυνάμεων, δηλαδή των μισθοφόρων των Τούρκων, απαίτησε την απόσυρσή της από τα κουρδικά εδάφη και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται έτσι, όπως και να επιτρέψουν στους χωρικούς να γυρίσουν στα σπίτια τους και να τους επιστρέψουν τα υπάρχοντά τους.

Το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο απηύθυνε έκκληση στις ξένες δυνάμεις που εμπλέκονται στη Συρία και στις φιλανθρωπικές οργανώσεις να ασκήσουν επίσης πιέσεις για να σταματήσουν οι λεηλασίες και οι εκτοπισμοί πληθυσμών. Το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο κατήγγειλε επίσης ότι σε άλλο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες, οι μισθοφόροι των Τούρκων απήγαγαν 55 Κούρδους χωρικούς από χωριά στα βόρεια του Χαλεπιού. (tribune)