14 Ιουνίου 2017

Οι Κούρδοι έπιασαν ζωντανό βομβιστή αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την Τρίτη οι Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κατάφεραν να συλλάβουν ζωντανό ένα βομβιστή αυτοκτονίας της οργάνωσης (δείτε τις εικόνες)...


... Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τον οποίο και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο τζιχαντιστής οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα ένα φορτηγάκι γεμάτο εκρηκτικά (VBIED – αυτοκίνητο βόμβα), σκοπεύοντας να ανατιναχθεί στις θέσεις των μαχητών των SDF στην ύπαιθρο δυτικά της πολιορκημένης πόλης Ράκα. Οι Κούρδοι άνοιξαν πυρ στοχεύοντας το όχημα για να το καταστρέψουν πριν τους πλησιάσει. Οι σφαίρες τους πέτυχαν τον οδηγό-βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος τραυματισμένος στο στήθος δεν μπόρεσε να συνεχίσει να οδηγεί.

Το αγροτικό φορτηγάκι που είχαν οι μετατρέψει
οι τρομοκράτες σε όχημα βόμβα,
που περιήλθε ολόκληρο ως λάφυρο
 στα χέρια των Κούρδων
Όταν οι τζιχαντιστές οδηγοί χτυπηθούν, ακόμα κι εάν δεν φτάσουν στον στόχο τους, ανατινάζονται πριν ξεψυχήσουν. Προφανώς όμως από κάποια βλάβη, ο πυροκροτητής του τραυματισμένου οδηγού δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα οι Κούρδοι να τον αιχμαλωτίσουν και να πάρουν λάφυρο το όχημα του με όλα τα εκρηκτικά που ήταν φορτωμένο.

Επειδή η σύλληψη ενός βομβιστή αυτοκτονίας δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, πρόκειται περί σπάνιου γεγονότος, οι Κούρδοι μαχητές φρόντισαν να απαθανατίσουν φωτογραφικά το περιστατικό και να το μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας στα χέρια των Κούρδων. Πραγματικά δεν μπορεί να πιστέψει την… ατυχία του. Ξεκίνησε με ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά να ανατιναχτεί και εκείνος βγήκε μέσα από αυτό ζωντανός. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Από ελάχιστες έως καμία. (tribune)