17 Ιουνίου 2017

Αλβανικές εκλογές: "Εξαγορά ψήφων από τους Έλληνες"

«Εισιτήριο για ψήφο σε Ντούλε από την Ελλάδα» 

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση -γράφει αλβανικό δημοσίευμα- δεν είναι μικρός ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Αλβανοί μετανάστες...


... στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει λεωφορεία για δωρεάν μετάβαση, προκειμένου να ψηφίσουν, κυρίως, για το νότιο τμήμα της χώρας.

Αυτός ο κανόνας δεν μπορεί να έχει εξαίρεση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2017, γράφει το δημοσίευμα του αλβανικού  ‘Top Channel’.

«Εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορούν στον Τύπο διαφημίσεις για δωρεάν μετάβαση με λεωφορείο  από την Ελλάδα σε χωριά της Χιμάρας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπάρχουν δύο αναχωρήσεις, το απόγευμα της 23ης Ιουνίου και το απόγευμα της 24ης Ιουνίου. Ενώ η επιστροφή είναι στις 25 ή στις 26.

» Πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο προκειμένου να επωφεληθούν από τη δωρεάν μετάβαση στην Αλβανία και κάθε πρόσωπο πρέπει να δηλώσει ότι θα ψηφίσει το PBDNJ (ΚΕΑΔ) και τον Βαγγέλη Ντούλε, αν και σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να ψηφίσουν  το Δημοκρατικό Κόμμα (με το οποίο συνασπίσθηκε το ΚΕΑΔ).

» Αυτός είναι ένας τρόπος εξαγοράς ψήφων και η απάντηση πρέπει να δοθεί από τους αρμόδιους φορείς», σημειώνει το αλβανικό  δημοσίευμα. (top-channel βαλκανικό περισκόπιο)