11 Ιουνίου 2017

Εντυπωσιακές αστυνομικές επιδείξεις στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν σε σενάρια κλοπών και ενδοοικογενειακής βίας

Επιδείξεις σε αληθοφανείς συνθήκες κλοπών και παρεμβάσεων σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποίησε (δείτε τα βίντεο)...


... σήμερα το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των μονάδων ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ της ΓΑΔΘ εκπαιδεύονται στην παροχή πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις μάχης. Η εκπαίδευση γίνεται στο κτήριο «Φον Μπάουμ» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Κατά την εκπαίδευση, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν αναπαράσταση δύο περιστατικών στα οποία είναι απαραίτητη η παροχή πρώτων βοηθειών. Στην πρώτη περίπτωση το περιστατικό αφορά ενδοοικογενειακή βία. Το παιδί είναι χτυπημένο στο πάτωμα, η μητέρα του το κρατά. Ο πατέρας, ένοπλος, μόλις βλέπει τον αστυνομικό στην πόρτα του σπιτιού τον πυροβολεί και αμέσως αυτοκτονεί.

Η ομάδα πρέπει να δράσει παρέχοντας πρώτες βοήθειες στον συνάδελφο και να συνεχίσει τη επιχείριση διασώζοντας το παιδί και την μητέρα, αφού διαπιστώσει πως ο πατέρας είναι νεκρός.

Κατά το δεύτερο περιστατικό, όταν φτάνουν οι αστυνομικοί στο σημείο, ο δράστης έχει τραυματίσει κάποια άτομα έξω από το σούπερ μάρκετ και βρίσκεται εντός του καταστήματος, πραγματοποιώντας την ομηρία. Στο τέλος αυτοπυροβολείται και οι αστυνομικοί πρέπει να παρέχουν πρώτες βοήθειες εντός και εκτός του καταστήματος, ώσπου να καταφθάσει το ΕΚΑΒ. (voria.gr)