16 Ιουνίου 2017

Παντού στο Κατάρ αφίσες με την εικόνα του Ερντογάν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Οι Καταριανοί αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ή τέλος πάντων αυτό θέλει να πιστεύουμε ο Εμίρης του Κατάρ), επειδή συμπαρίσταται...
... στο καθεστώς τους μετά τη διακοπή σχέσεων με το πλούσιο κρατίδιο που ανακοίνωσαν μια σειρά από αραβικές και μουσουλμανικές χώρες.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU, το οποίο είναι εξαιρετικό στην προπαγάνδα (καμία σχέση με τα εγχώρια κρατικά πρακτορεία ειδήσεων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται στα εθνικά μας θέματα), οι Καταριανοί κολλάνε στα τζάμια των αυτοκινήτων τους πόστερ με την εικόνα του Εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και του Τούρκου Προέδρου.

«Ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι ζητάνε αυτά τα πόστερ για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε εκείνους που συμπαραστέκονται στο Κατάρ, το οποίο αντιμετωπίζει έναν αποκλεισμό», δήλωσε ο Μουχάμαντ Σιντίν Αλ Αμαντί, ιδιοκτήτης καταστήματος με αξεσουάρ αυτοκινήτων, που μίλησε στο ANADOLU.

Το μοναρχικό και θεοκρατικό καθεστώς του Κατάρ έχει μοιράσει και αυτοκόλλητα που γράφουν «Είμαστε όλοι Κατάρ, είμαστε όλοι Ταμίμ», «Θα πεθάνουμε για τη χώρα μας», κ.α. σχετικά.

Στις 5 Ιουνίου η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Υεμένη, η Λιβύη και οι Μαλδίβες διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ επειδή υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία. Στο πλευρό του Κατάρ στάθηκε ο «συνέταιρος» του μονάρχη του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εμίρης και Σουλτανοπρόεδρος είναι πασίγνωστο ότι από κοινού υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Ο πρώτος βάζει τα χρήματα και ο δεύτερος αναλαμβάνει το επιχειρησιακό σκέλος. Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι, ζήτησε να επιβληθούν παρόμοιες κυρώσεις με του Κατάρ και στην Τουρκία επειδή από κοινού υποστηρίζουν τους τρομοκράτες. (tribune)