19 Ιουνίου 2017

Παράπονα Τούρκων στρατιωτών για ξυλοδαρμό και για το φαγητό (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξεγέρθησαν οι στρατιώτες: Μας δέρνουν και οι δίσκοι των φαγητών έρχονται με σαπούνι

Στην Μανίσα στρατιώτες οι οποίοι μετά το βραδινό φαγητό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, διαμαρτύρονται και...
... για τις συνθήκες στο αρχηγείο και για την εταιρία του φαγητού.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης της 1ης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο ΣΧ Αριφ Σεϊχούν, προχθές ασθένησαν μετά από το φαγητό 69 στρατιώτες και χτες 731. Ένα τμήμα των στρατιωτών μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του στρατοπέδου.

Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εξεγέρθησαν για τις συνθήκες στο στρατόπεδο. Η βουλευτής Μανίσας του CHP Τουρ Γιλντίζ Μπιτσέρ, έμαθε το περιστατικό, μετέβη στο νοσοκομείο, μίλησε με στρατιώτες και ανέβασε το σχετικό βίντεο στο τουίτερ.

Στο βίντεο οι στρατιώτες παραπονιούνται πως οι αξιωματικοί τους δέρνουν, τους φέρονται άσχημα και εκφράζουν παράπονα και για τα φαγητά. Εν περιλήψει οι στρατιώτες αναφέρουν τα εξής:

(Εννοώντας τον διοικητή) Στην εθνική ομάδα πυγμαχίας ήμουν διακριθείς, ας έρθει απέναντι μας να μιλήσει. (Εννοώντας τον διοικητή) Με απειλεί επειδή ήρθα εδώ και έκανα δηλώσεις. Όλοι λένε πως "Και ο συνταγματάρχης τρώει το ίδιο φαγητό". Γιατί τότε αυτός δεν είναι εδώ; Αφήσαμε τα μέρη μας και ήρθαμε εδώ και είμαστε για να μας κλαίνε οι μάνες μας.

Τώρα θα πάμε εκεί και θα φάμε ξύλο… Θα μπούμε στον θάλαμο και θα φάμε ξύλο. Όταν είναι για τιμωρία εμείς την τρώμε, όταν είναι για ξύλο, εμείς το τρώμε. Και αυτό επειδή δεν έχουμε εδώ διακριτικά (δείχνει τον ώμο του). Μετά τι συνέβη; Πέθανε στην εκπαίδευση… Μάρτυρας έγινε… Οι ηγέτες μας μάς βλέπουν, μας βλέπουν πώς μας βγαίνει η ψυχή μας; (Υπονοώντας τον διοικητή) ¨Εγώ είμαι εθνική ομάδα πυγμαχίας, σε δέρνω εδώ¨.

Πρέπει να ρυθμίσουν τα θέμα με την εταιρία τροφίμων. Εμείς εδώ πεθαίνουμε. Η εταιρία είναι λένε του ανηψιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μήπως είμαστε τρομοκράτες ή προδότες της πατρίδας; Οι δίσκοι του φαγητού έρχονται βρώμικοι, έρχονται με σαπούνι. Μα γλιστράει από τα χέρια μας ο δίσκος, συνέχεια έρχονται με σαπούνι. Τέτοιο φαγητό δεν μπορούμε να φάμε.

Τι τραβάμε και μας δέρνουν. Εκπαιδευόμαστε και μετά μας πετάνε μπροστά μας ένα κομμάτι ψωμί. Είναι να φάμε από την καντίνα και την κλείνουν. Δεν παραπονιόμαστε για το αρχηγείο αλλά για την εταιρία τροφίμων. Μάλιστα κάνουν και πλάκα στο αρχηγείο. Εμείς είμαστε πρωτάρηδες, πρωτάρηδες, Όλοι μας δέρνουν εδώ.