11 Ιουνίου 2017

Η "χρυσή βίζα" και η χρυσή ευκαιρία για τους Τούρκους

Την «κάθοδο» στην Ελλάδα -μέσω της μεγάλης ευκαιρίας που δημιουργεί η λεγόμενη "Χρυσή Βίζα"-, καλεί τους Τούρκους ο αρθρογράφος της Hürriyet, ο Deniz Sipahi, να εκμεταλλευθούν...
... με την επισήμανση ότι αυτό είναι μια χρυσή ευκαιρία να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες και να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα σε μια χώρα που ούτε λίγο ούτε πολύ είναι μια… άλλη Τουρκία στα σύνορα της.

Όπως αναφέρεται, η θεσμοθέτηση από μέρους της ελληνικής πλευράς τη Χρυσής Βίζας δίνει το δικαίωμα σε όσους διαθέτουν 250 χιλιάδες ευρώ, (το ποσόν αυτό βρίσκεται με… πολλούς τρόπους), να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν τα χρήματα τους είτε αγοράζοντας ακίνητα, είτε μετέχοντας σε διάφορες εταιρείες, με το σκεπτικό ότι θα ωφελήσουν την «αρρωστημένη» ελληνική οικονομία.

Με τον τρόπο αυτό αποκτάς όλα τα δικαιώματα σε μια χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι λύνεται το μεγάλο πρόβλημα της ελεύθερης διακίνησης στην Ευρώπη. Η Ελλάδα, όπως τονίζει ο Τούρκος αρθογράφος, είναι μια χώρα που μοιάζει πολύ με την Τουρκία και αυτό το καταλαβαίνει κανείς όταν την επισκεφτεί και θα δει πως η κουζίνα, οι καθημερινές συνήθειες, τα γούστα και η κουλτούρα, μοιάζουν καταπληκτικά.

Ενδιαφέρον είναι ότι, όπως αναφέρει, από τον περασμένο Φεβρουάριο με την εφαρμογή της Χρυσής Βίζας οι Τούρκοι έρχονται στην εβδόμη σειρά αυτών που έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και συνεχώς ανερχονται.

Η δε σειρά αυτή έχει ως εξής : 1- Κίνα 2- Ρωσία 3- Αίγυπτος 4- Λίβανος 5- Ουκρανία 6- Ιράκ 7- ΤΟΥΡΚΙΑ 8- Συρία. (nikosxeiladakis)