29 Ιουνίου 2017

Οι αστυνομικοί κατηγορούν τον κ. Τόσκα για δειλία!

«Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας»

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση αντέδρασε το βράδυ της Τετάρτης η ΠΟΑΣΥ στην απαγόρευση της εκδήλωσης που προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί...
... αφού επισημαίνουν  ότι «ασφαλώς θα υπακούσουν» στην «προαναγγελθείσα απαγόρευση» και κατηγορούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για δειλία, όπως τονίζουν: «Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των αστυνομικών γνωστοποιούν ότι συναντήθηκαν με τον Αττικάρχη Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο στον οποίο μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους για την απαγόρευση και ταυτόχρονα του ζήτησαν να τους αιτιολογήσει τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Αττικάρχης απλά τους επανέλαβε όσα περιλαμβάνονται στην απόφασή του.

Η ανακοίνωση των αστυνομικών καταλήγει εξίσου αιχμηρά:
«Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ ακολουθεί:
Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας.

Παράλληλα και προκειμένου να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλά και για να ενημερωθούμε κατ΄ ιδίαν τους λόγους της ως άνω απαγόρευσης, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, επισκέφτηκε πριν από λίγο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επικαλέστηκε ακριβώς τους ίδιους λόγους που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 3017/1/33 από 28/06/2017 συνημμένη απόφασή του.

Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά.