19 Ιουνίου 2017

Δεν κρύβουν την πίκρα τους οι τουρκόψυχοι της Θράκης

αναδημοσίευση από την birlikgazetesi.net
Aφού η Τουρκία έδειξε την πόρτα του Ιντζιρλίκ σε ΗΠΑ και Γερμανία, οι δύο αυτές χώρες στράφηκαν προς την Ελλάδα, την οποία...
... επί χρόνια ταΐζουν (σ.σ. πόση αθλιότητα των Ελλήνων πολιτών).

Η Ελλάδα από αυτή την κατάσταση δείχνει να είναι και μπερδεμένη και στριμωγμένη στην γωνία. Οι ΗΠΑ δεν θα υποδεχτούν καλά το να δοθεί βάση στην Ελλάδα στους Γερμανούς. Μάλιστα αν συμβεί κάτι τέτοιο, από τα βόρεια η Ρωσία δεν θα της αρέσει καθόλου. Η Ελλάδα η οποία σχεδόν γιορτάζει με την σκέψη "Η Τουρκία χάνει, η γεωπολιτική μου αξία αυξήθηκε", χωρίς να το καταλάβει θα βρεθεί να παλεύει εν μέσω μεγάλων κυματισμών.

Η Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία θέλει την βοήθεια των ΗΠΑ, Ισραήλ, Γερμανίας και Ρωσίας, αλλά εάν αυτό είναι κάτι που φαίνεται εύκολο στην Ελλάδα, δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να κάνει επιλογή.

Η Γερμανική πολεμική Αεροπορία μετά από το Ιντζιρλίκ, έστρεψε ρότα προς Ελλάδα. Μετά από τους Αμερικανούς και οι Γερμανοί αναζητούν στρατιωτική βάση στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί οι οποίοι δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τον πλούτο του Αιγαίου και της Μεσογείου, βρήκαν ως λύση να βρούν χώρο και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Με αυτή την αιτία, ο αρχηγός των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων Βόλκερ Βίκερ, άρον-άρον ήρθε στην Ελλάδα. Συναντήθηκε στην Αθήνα με τον ομόλογο του Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αποστολάκης υποδέχθηκε με επίσημη τελετή τον στρατηγό Βίκερ, στο στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ στην Αθήνα.

Μετά από την συνάντηση αναφέρεται πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αποστολάκης είπε πως "λόγω της υπάρχουσας γεωπολιτικής αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και των συνεχών παραβιάσεων από την πλευρά των Τ.Ε.Δ. στο Αιγαίο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναπτύσσουν στρατιωτικές συνεργασίες με χώρες των Βαλκανίων, τη Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής".

Αναφέρεται πως ο Γερμανός στρατηγός Βίκερ κατά την παραμονή του ενημερώθηκε από τον Έλληνα ομόλογο του σχετικά με σχετικά με την αμυντική πολιτική των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έναντι της Τουρκίας στο Αιγαίο, όπως και για τις κατά προτεραιότητα ανάγκες που έχει ο στρατός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, ο Γερμανός στρατηγός Βίκερ ανέφερε πως μετά από την μεταφορά των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντζιρλίκ, ζητείται μια βάση στην Ελλάδα για τις γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις. Λέγεται πως σε περίπτωση που δοθεί στους Γερμανούς μια τέτοια βάση, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να φτάσει και σε μια βελτίωση ή και σβήσιμο χρεών της Ελλάδας. (birlikgazetesi, tourkikanea)