14 Ιουνίου 2017

Η Ρωσία, η Λευκορωσία και η Σερβία συγκρότησαν τη "Σλαβική Αδελφότητα"!

Στρατεύματα από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Σερβία εξουδετέρωσαν "τρομοκράτες και πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων (δείτε τα βίντεο)...


... στη Λευκορωσία. Οι δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν μαζί σε μια πραγματική στρατηγική περιοχή για πρώτη φορά.

Η ενεργός φάση των αντιτρομοκρατικών ασκήσεων της "Σλαβικής Αδελφότητας" του 2017 ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Λευκορωσική πόλη της Βρέστης. Το πρώτο στάδιο της ενεργού φάσης περιελάμβανε την ανάπτυξη μιας τακτικής ομάδας αντιμετώπισης πολυεθνικών ταραχών που συγκροτήθηκε από ρωσικά, λευκορωσικά και σερβικά στρατεύματα.

"Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η πρώτη φάση της ενεργού φάσης των ασκήσεων - η προετοιμασία της τακτικής ομάδας που συγκροτήθηκε από ρωσικά, λευκορωσικά και σερβικά στρατεύματα για να εκτελέσουν αντιτρομοκρατικές αποστολές και πορεία προς την καθορισμένη περιοχή με διαβάσεις των υδάτινων κωλυμάτων και εναέρια υποστήριξη" δήλωσε ο συνταγματάρχης Αλεξέι Σβίγνιεφ στους δημοσιογράφους.

Περίπου 10 ασκήσεις, οι οποίες περιελάμβαναν επίσης ανάπτυξη αλεξιπτωτιστών, πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της ενεργού φάσης, πρόσθεσε ο διοικητής. Ορισμένα καθήκοντα έχουν εκτελεστεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των ετήσιων κοινών ασκήσεων των τριών χωρών, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Ρωσικού Αερομεταφερόμενου Στρατού Αντιστράτηγος Νικολάι Ιγκνάτοφ, ο οποίος παρακολουθεί τις ασκήσεις ως παρατηρητής.

Το διεθνές τάγμα, που επίσης δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, εκπαιδεύτηκε για πρώτη φορά σε έναν πραγματικό στρατηγικό τόπο. Μεταξύ των τακτικών των πολεμικών επιχειρήσεων είναι επίσης η διασφάλιση της επικράτειας από τους τρομοκράτες, καθώς και η εκκένωση τραυματιών, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι ασκήσεις της Τρίτης της κοινής τακτικής ομάδας περιλαμβάνουν την αναζήτηση στρατοπέδου τρομοκρατών και την εξάπλωση της διείσδυσης σε μια πόλη. Οι ασκήσεις άρχισαν στις 6 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Ιουνίου. Η διεθνής ρωσική, λευκορωσική και σερβική ομάδα μάχης διοικείται από τον Λευκορωσικό Γενικό Γραμματέα Βαντίμ Ντενισένκο.

Περισσότεροι από 300 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, μαζί με 24 τεθωρακισμένα και πάνω από 10 μονάδες, συμμετέχουν στις ασκήσεις. Οι αερομεταφορές έχουν εκτελεστεί με ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη IL-76MD. Συνολικά, πάνω από 1.000 στρατιώτες από τις τρεις χώρες συμμετέχουν στις ασκήσεις, με τη χρήση περίπου 150 Ρωσικών και Λευκορωσικών στρατιωτικών οχημάτων. Η ενεργή φάση των ασκήσεων της "Σλαβικής Αδελφότητας" θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου.