15 Ιουνίου 2017

Η στιγμή που ο 66χρονος ανοίγει πυρ κατά Ρεπουμπλικανών βουλευτών στη Βιρτζίνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο βουλευτής Στιβ Σκάλις με εσωτερική αιμορραγία

Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ο 66χρονος Τζέιμς Χότζκινσον, ο άνδρας που φέρεται να πυροβόλησε (δείτε το βίντεο)...


... κατά Ρεπουμπλικανών βουλευτών που έκαναν προπόνηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της Βιρτζίνια την Τετάρτη, ανοίγει αδιακρίτως πυρ κατά των ανυποψίαστων θυμάτων του.

Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί από την καραμπίνα που φέρεται να κρατούσε ο 66χρονος, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρό από τα πυρά αστυνομικών. Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές φαίνονται να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο ενώ την ίδια ώρα ένας από αυτούς -άγνωστο ποιος- πέφτει τραυματισμένος στο χορτάρι ενώ οι πυροβολισμοί εξακολουθούν να πέφτουν βροχή.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Σκάλις  Πιο σοβαρά τραυματισμένος ανάμεσα στους πέντε Ρεπουμπλικανούς που δέχτηκαν τα πυρά του Χότζκινσον, είναι ο βουλευτής Στιβ Σκάλις ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο μηρό.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση του Σκαλίς, ο οποίος έχει ήδη υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, κρίνεται ως κρίσιμη. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, έχει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία και θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου αυτή να αντιμετωπιστεί.

Τον Σκαλίς επισκέφθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια και άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια. «Ο Στιβ Σκάλις, ένας από τους αληθινά μεγάλους ανθρώπους, είναι σε σοβαρή κατάσταση αλλά είναι μαχητής. Προσευχηθείτε γι' αυτόν» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.

Υποστηρικτής του Σάντερς ο δράστης
O άνδρας που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ εναντίον των κοινοβουλευτικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οι οποίοι προπονούνταν σε γήπεδο μπέιζμπολ κοντά στην Ουάσιγκτον δεν έκρυβε την οργή του για τον Ντόναλντ Τραμπ στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μιλούσε με τα θερμότερα λόγια για τον Μπέρνι Σάντερς, τον ηγέτη της αμερικανικής αριστεράς, ο οποίος θεωρούσε ότι ήταν ο μοναδικός πολιτικός που κατανοεί την εργατική τάξη.

Ο 66χρονος που έμενε στο Ιλινόι διατύπωνε στον λογαριασμό του στο Facebook τη συμπάθειά του προς τον Μπέρνι Σάντερς, τον πρώην υποψήφιο στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Χότζκινσον είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον υποψήφιο στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016.