30 Ιουνίου 2017

50.000 άνδρες του συριακού Στρατού φτάνουν στην Deir Ezzor (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ρωσική Αεροπορία «σπέρνει» τον θάνατο στο ISIS

Πάνω από 50.000 στρατιώτες και πολιτοφύλακες προωθούνται αυτή την στιγμή διαμέσου της υπαίθρου της Deir Ezzor προς (δείτε τα βίντεο)...
... την πολιορκούμενη πρωτεύουσα της περιοχής και για πρώτη φορά από το 2014 οι κυβερνητικές δυνάμεις βάζουν «boots on the ground» στα μέρη αυτά.

Θεωρείται βέβαιο ότι ίσως και μέχρι το τέλος του Αυγούστου όλα θα έχουν τελειώσει στην Deir Ezzor και το ISIS θα έχει συντριβεί. Το μόνο εμπόδιο αυτή την στιγμή στη νότια πλευρά της επαρχίας της Dei Ezzor είναι η ελεγχόμενη από τους ισλαμιστές πόλη της Hamimah κάτι που αναμένεται να ξεπεραστεί εντός ολίγων ημερών καθώς η κυβερνητική υπεροπλία είναι χαώδης.

Διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις στην περίμετρο της Hamimah και ήδη έχει ξεκινήσει η μεγάλη έφοδος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο στρατηγός Rafiq Shahadeh, ο SAA έχει αναπτύξει την 1η, την 4η, την 11η και την 18η Μεραρχία μαζί με την Ρεπουμπλικανική Φρουρά και την νεοσχηματισθείσα επίλεκτη 5η Λεγεώνα η οποία έχει εκπαιδευτεί από τους Ρώσους για να διαπεράσουν τις τελευταίες ισλαμιστικές άμυνες στο δρόμο προς την Deir Ezzor η οποία πλέον απέχει μόλις 70 χλμ από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Προς βοήθεια των συριακών στρατευμάτων βρίσκονται και μεγάλοι αριθμοί ξένων παραστρατιωτικών συνταγμάτων, συμπεριλαμβανομένου της Hezbollah, των ιρακινών Σιιτών Popular Mobilization Units, τους Kata’ib al-Imam Ali, τους Harakat Al-Nujaba, τις 313 forces, τους Liwa Al-Quds και την Liwa Fatemiyoun. Tις επιχειρήσεις υποστηρίζει η ρωσική Αεροπορία και την εγγύς υποστήριξη την έχουν αναλάβει ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα τα οποία έχουν εύκολους στόχους στην συριακή έρημο.

Το 80% εκ των 50.000 ανδρών είναι Σύροι. Ποτέ πριν ο συριακός Στρατός δεν διέθετε τέτοια επάρκεια σε άνδρες. Μέχρι την κατάληψη του Χαλεπίου τα κυβερνητικά στρατεύματα επανδρώνονταν σχεδόν συντριπτικά από Ελληνορθόδοξους και Αλεβίτες που αποτελούν το 20% του συριακού πληθυσμού. Όμως ο πληθυσμός του Χαλεπίου υπέστη τόσα δεινά από τους ισλαμιστές που οι άνδρες έσπευσαν εθελοντικά, αν και Σουνίτες, να καταταγούν και να πολεμήσουν εναντίον του ISIS.

Αξίζει να σημειωθεί μια αμερικανική δύναμη μαζί με Σύρους ισλαμιστές αντάρτες (και ξένους) εκκενώνουν την περίφημη Αl-Tanf και σπεύδουν να ενταχθούν στις Syrian Democratic Forces (SDF) στην Hasakah υπό τον φόβο της πλήρους αποκοπής μετά την επικείμενη απελευθέρωση της Deir Ezzor.