16 Ιουνίου 2017

Οι ΗΠΑ έβαλαν στόχο τα 355 πολεμικά πλοία

Επανενεργοποιεί και πλοία από τη ναφθαλίνη

Η αμερικανική ναυτική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει σε υπηρεσία, τις αποσυρθείσες φρεγάτες Oliver Hazard Perry, προκειμένου...
... να φέρει το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό πιο κοντά στον στόχο του για το στόλο των 355 πλοίων.

Με την ένταξη το 1988 σε υπηρεσία πολύ ικανότερων σκαφών, όπως τα εξοπλισμένα με το ραντάρ τεχνολογίας αιχμής Aegis αντιτορπιλλικά κατευθυνομένων βλημάτων κλάσης Arleigh Burke, οι φρεγάτες της κλάσης Ο. Η. Perry ξεπεράσθηκαν επιχειρησιακά και σύντομα έγιναν γνωστά με το όχι και τόσο κολακευτικό προσωνύμιο “the ghetto fleet”.

Σε μια ομιλία ενώπιον του Αμερικανικού Ναυτικού Πολεμικού Κολλεγίου στο Νιούπορτ, στο Ρόουντ Άιλαντ, ο Αμμάνς Τζονς Ρίτσαρντσον ανέφερε ότι η κίνηση μπορεί να είναι χρήσιμη αν το κόστος εκσυγχρονισμού των σκαφών που έχουν ξεπεραστεί δεν είναι υπερβολικά υψηλό. Ο Ρίτσαρντσον είναι ο Αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων, που τον καθιστά τον ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο στην υπηρεσία.

"Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", είπε. "Αυτά είναι παλιά πλοία και έχουν αλλάξει πολλά από τότε που εκσυγχρονίσαμε αυτά τα τελευταία χρόνια. Έτσι η τελική απόφαση θα είναι αποτέλεσμα μιας ανάλυσης κόστους-οφέλους."