18 Ιουνίου 2017

"Ταγίπ, 300 δωματίων καλοκαιρινό σπίτι τι θα το κάνεις";

Αυθαίρετο καλοκαιρινό μέγαρο για τον Ερντογάν στην Μαρμαρίδα

Ο βουλευτής Ακίν Ουστουντάγ του κόμματος CHP, δήλωσε πως στην περιοχή Γκιόκοβα του χωριού Οτλούκ της Μαρμαρίδας άρχισε...
... η κατασκευή ενός "καλοκαιρινού μεγάρου" για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως η κατασκευή αυτή δεν είναι νόμιμη.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 14/6 ο βουλευτής Μούγλων του CHP Ακίν Ουστουντάγ, δήλωσε πως στο χωριό Οτλούκ της Μαρμαρίδας κατασκευάζεται "καλοκαιρινό μέγαρο" για τον Ερντογάν. Ο Ουστουντάγ ανέφερε πως στην θέση του 4 δωματίων σπιτιού της εποχής Τουργκούτ Οζάλ, κατασκευάζεται ένα κατάλυμα με 300 δωμάτια και με τείχη τα οποία διακρίνονται από το διάστημα.

Ο Ουστουντάγ υποστήριξε ότι στην περιοχή που κατασκευάζεται το οίκημα δεν επιτρέπεται η δόμηση.

300 δωματίων καλοκαιρινό σπίτι τι θα το κάνεις;
Ο Ουστουντάγ είπε πως η περιοχή εκεί είναι δάσος με θάμνους και ότι σχεδιάζεται ένα καλοκαιρινό μέγαρο 300 δωματίων, στο οποίο θα εργάζονται 400 άτομα. Ο Ουστουντάγ ανέφερε πως το σπίτι αυτό εφάπτεται στην θάλασσα και ότι σχεδιάζεται να κατασκευαστεί προβλήτα. Τέλος δήλωσε: "Μα τι θα το κάνεις 300 δωματίων καλοκαιρινό σπίτι; Θα βάζεις μήπως να κάνουν διακοπές εκεί όλη η δυναστεία σου ή μήπως θα κάνουν διακοπές εκεί οι πρίγκιπες του Κατάρ με τα πολλά παιδιά; Η μεγάλη προβλήτα για ποιόν γίνεται; Μήπως θα αγκυροβολήσουν εκεί οι πλούσιοι Άραβες σεΐχηδες του Κατάρ;".

Eιδική απόφαση για το αυθαίρετο καλοκαιρινό μέγαρο
O Ουστουντάγ τόνισε πως ο χώρος βρίσκεται 500 μέτρα μέσα σε περιοχή προστατευόμενη και έδειξε φωτογραφίες από την κατασκευή. Ο Ουστουντάγ υπενθύμισε πως το χωριό εκεί είναι περιοχής 1ου βαθμού προστασίας και ότι υπήρξε αλλαγή στον πολεοδομικό σχεδιασμό. (sendika, tourkikanea)