15 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Στους 12 οι νεκροί στο Grenfell Tower

Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Στους 12 έχουν φτάσει οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της φωτιάς που ξέσπασε στον Grenfell Tower...


... του Λονδίνου σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι, ενώ τουλάχιστον 68 άτομα έχουν μεταφερθεί σε έξι νοσοκομεία της πόλης, ενώ άλλα 10 άτομα μετέβησαν μόνα τους στα νοσοκομεία, ζητώντας ιατρική βοήθεια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 18 άτομα παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι προσπάθεια όλων των αρμοδίων συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι η κατάσβεση της φωτιάς και η καταμέτρηση των ανθρώπινων απωλειών μπορεί να διαρκέσει πολλές ημέρες, ενώ πάνω από 200 πυροσβέστες και δεκάδες οχήματα επιχειρούν στο σημείο. Όπως δήλωσε νωρίτερα ένας υπεύθυνος, κανείς από τους κατοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν κατάφερε να γλιτώσει, καθώς άπαντες εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και δεν πρόλαβαν να διαφύγουν.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας, πάνω από 120 διαμερίσματα παραδόθηκαν στις φλόγες, εκτιμώντας πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο από τους 12 που έχουν επιβεβαιωθεί έως τώρα.

Περίπου 12 ώρες μετά, η φωτιά εξακολουθεί να καίει τα πάντα στο κτήριο, ενώ λίγο πριν τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), ακούστηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις, οι οποίες, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πυροσβεστικής, είναι πιθανόν να οφείλονται σε φιάλες υγραερίου, ή στο σύστημα θέρμανσης του 24όροφου κτιρίου.