12 Ιουνίου 2017

Ελεύθερος ο Ρομά που πυροβολούσε κατά τον θάνατο του 11χρονο Μάριο

Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά καθώς τελικά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή φυλάκισης των 40 μηνών που του επιβλήθηκε από το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

H αίτηση εξαίρεσης...


... που είχε υποβάλλει η υπεράσπισή του τελικά αποσύρθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στην αναστολή της ποινής.

Μετά την ομολογία του 23χρονου Ρομά πως πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα το απόγευμα που έχασε τη ζωή του ο 11χρόνος Μάριος, το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή.

Αυτό όμως, προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του 23χρονου Γιάννη Γλύκα. «Πρόκειται για ποινή εξοντωτική, η οποία επιβάλλεται λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί , ενώ δεν έχει καμμία σχέση και δεν κατηγορείται, για την απώλεια του άτυχου παιδιού. Το Σάββατο, δικάστηκαν άλλα δυο άτομα που συνελήφθησαν γιατί επίσης πυροβολούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών από το ίδιο δικαστήριο (σ.σ με άλλη σύνθεση). Πως γίνεται τώρα να επιβάλλεται τέτοια ποινή;», αναρωτήθηκε.

Ο Γιάννης Γλύκας, υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου: «η δικαστική απόφαση είναι απόφαση μεροληψίας», είπε , ενώ αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «Ήταν μια απόφαση κατά παραγγελία εξόντωσης του κατηγορουμένου. Το τμήμα ανθρωποκτονιών είπε πως δεν έχει καμμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Παραδέχτηκε, ενώ θα μπορούσε να το αρνηθεί αφού δε βρέθηκαν ούτε η καραμπίνα, ούτε σκάγια, ούτε κάλυκες και δεν τον είδε κανείς, ότι έριξε έναν - δυο πυροβολισμούς σε ένα γλέντι. Και γι' αυτό τον τιμωρούν εξοντωτικά;»

Ο νεαρός βρισκόταν σε σπίτι σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σχολείο που έχασε τη ζωή του ο Μάριος. Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο πυροβόλησε μια - δυο φορές με καραμπίνα καθώς βρισκόταν με φίλους του στο σπίτι και "γιορτάζαμε για την αδελφή μου"!

Μαζί με τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα που παραδέχτηκαν ότι πυροβολούσαν με καραμπίνες από ένα άλλο σπίτι που βρίσκεται 500 μέτρα από το σχολείο. Εκεί γινόταν γλέντι γιατί δεν προφυλακίστηκαν δυο γυναίκες -η μητέρα και η σύζυγος- ενός 17χρονου που είχαν συλληφθεί για κατοχή 230 γραμμαρίων ηρωίνης και 30 γραμμαριών κοκαΐνης. Οι δυο συλληφθέντες δικάστηκαν το Σάββατο και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή ή μετατροπή κατά περίσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο 23χρόνος ωστόσο ζήτησε τριήμερο γιατί απουσίαζε ο δικηγόρος του.