27 Μαΐου 2017

Συρία: Περιπλέκεται η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα

Οι στρατιωτικοί διοικητές των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ανέφεραν προς το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι «λαμβάνουν μέτρα» ώστε η αποχώρηση...


... των δυνάμεων του ISIS από τη Ράκα, να μη συνδυαστεί με τη μετακίνησή τους προς τον νότο και την περιοχή της Παλμύρας που κάποτε ήλεγχαν.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι οι Ρώσοι κάνουν λόγο για ευκαιρία που δίνουν οι Κούρδοι στρατιωτικοί διοικητές για αποχώρηση των ανταρτών του ISIS με ασφάλεια και με κατεύθυνση νότια, με αποτέλεσμα να αποχωρούν κινούμενοι προς την Παλμύρα.

Πρακτικά, η εξέλιξη αυτή σημαίνει, ότι αποκόπτοντας την έξοδο των ισλαμιστών ανταρτών, δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή πλην του να μείνουν στη Ράκα και να πολεμήσουν μέχρι θανάτου, το οποίο παγιδεύει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις σε μια σύγκρουση που αναμένεται με πολλές απώλειες… για να μην κινηθούν προς την Παλμύρα οι Ρώσοι θα τους σφυροκοπήσουν άγρια.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό η Ρωσία διαμηνύει στους Αμερικανούς και γενικότερα τη δυτική συμμαχία, ότι η συνεργασία είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση εξεύρεσης πραγματικής λύσης στο πρόβλημα, αφού η αποχώρηση των ισλαμιστών μαχητών του ISIS από τη Ράκα δεν μπορεί να απειλήσει άλλη περιοχή για την απελευθέρωση της οποία καταβλήθηκε φόρος αίματος…