28 Μαΐου 2017

Ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας. Ανοίγει δεύτερο μέτωπο ο Άσαντ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι προκάλεσε το θερμό επεισόδιο

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο όχημα UCAV HERON, το οποίο επιχειρούσε (δείτε τα βίντεο)...
... στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Quneitra, βομβαρδίζοντας συγκεκριμένους στόχους στρατηγικής σημασίας. Ο συριακός στρατός ανέφερε ότι κατά τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 3 Σύροι στρατιώτες.

Η αποστολή των ισραηλινών αεροσκαφών ήταν η αποκοπή του οδικού δικτύου μεταξύ των πόλεων Al-Hamdayya και Abu Sabta. Επίσημα, τίποτα δεν έχει γνωστοποιηθεί από τις δύο χώρες, αλλά οι πληροφορίες έρχονται από στελέχη της ρωσικής βάσης στην Ταρτούς, η οποία είναι επανδρωμένη με ραντάρ προηγμένης τεχνολογίας που βλέπουν τα πάντα στην συριακή αεράμυνα. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προειδοποίησης των Σύρων από πλευράς Ρώσων.

Υπενθυμίζεται ότι ότι η «Χεζμπολάχ» είχε κατάσχει ένα ισραηλινό UAV στο νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα, καταδεικνύοντας τις προθέσεις των Ισραηλινών να κτυπήσουν σε Λίβανο και Συρία. Η κατασταση ανάμεσα στις δύο χώρες δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Τον Απρίλιο, οι δυνάμεις της συριακής αεράμυνας είχαν ανοίξει πυρ εναντίον ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών μετά από σειρά επιδρομών στο συριακό έδαφος.