28 Μαΐου 2017

Ο ηγέτης της Χεζμπολλά απορεί με τους επαίνους των Αράβων για τον Τραμπ

"Αυτός ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα και για τα συμφέροντα του Ισραήλ"

Ο ηγέτης της Χεζμπολλά, Χασάν Νασράλλα, ασκώντας κριτική στους ηγέτες της Μέσης Ανατολής που συναντήθηκαν με τον Τραμπ, είπε...


... πως "Μπορείτε να επαινείτε όσο θέλετε τον Τραμπ, αυτός ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα και για τα συμφέροντα του Ισραήλ".

Ο Χασάν προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το ταξίδι του Τραμπ στην Μέση Ανατολή και τις συνομιλίες που είχαν οι ηγέτες των αραβικών χωρών μαζί του. Στην δήλωση που έκανε, ασκώντας κριτική στην Σαουδική Αραβία και στην συμφωνία αγοράς όπλων με τις ΗΠΑ, είπε: "Ο δρόμος που επιλέξατε θα προκαλέσει ξόδεμα ακόμα περισσότερων εκατομμυρίων δολαρίων και περαιτέρω αιματοχυσία, ενώ θα αποτύχετε κιόλας".

Στην ομιλία του ο ηγέτης της Χεζμπολλάχ, είπε πως "Συμβουλεύω τους Σαουδάραβες να αφήσουν το μίσος και τον πόλεμο" και πρόσθεσε πως "Η μόνη λύση για την περιοχή είναι η έναρξη διαλόγου με το Ιράν και η συνομιλία μαζί του", και πρόσθεσε:

"Για ποιο λόγο οι Σαουδάραβες τιμούν τόσο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αν και ξέρουν πως αυτός είναι που περισσότερο προσβάλλει τους μουσουλμάνους, τους Άραβες, τις χώρες του Κόλπου και τους Σαουδάραβες; Ο Τραμπ δεν ενδιαφέρεται για τους επαίνους που του γίνονται, αλλά μόνο για τα χρήματα και τα ενδιαφέροντα του Ισραήλ". (haber.sol, tourkikanea)