28 Μαΐου 2017

Σύροι στρατιώτες έστησαν ενέδρα σε τζιχαντιστές, τους σκότωσαν και τους πήραν τα όπλα

Μια μικρή φάλαγγα οχημάτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έπεσε σε ενέδρα του συριακού στρατού ενώ κινούνταν στην ύπαιθρο της επαρχίας Χάμα με κατεύθυνση...


... προς την πόλη Ράκα.

Κατά πάσα πιθανότητα οι τζιχαντιστές ήθελαν να φτάσουν στη Ράκα και να συνταχθούν με τους ομοϊδεάτες τους, που προετοιμάζονται για να αμυνθούν στην επικείμενη πολιορκία της πόλης από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Οι Σύροι στρατιώτες εντόπισαν τα φορτηγάκια των τζιχαντιστών από μεγάλη απόσταση και τα έπληξαν με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού.

Το χτύπημα έγινε κοντά στην περιοχή Γουαντί Αουζαΐμπ, όχι μακριά από τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ιθρίγια και Σαλαμίγια, που αποτελεί την πιο σημαντική οδό ανεφοδιασμού της πόλης του Χαλεπιού. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις τζιχαντιστές, και καταστράφηκαν ένα όχημα που μετέφερε οπλισμό και δύο μοτοσικλέτες των τρομοκρατών.

Οι στρατιώτες έκαναν και μια γρήγορη ανίχνευση στο σημείο της επίθεσης και πήραν λάφυρα από τους νεκρούς τρομοκράτες έναν εκτοξευτή ρουκετών και δύο οπλοπολυβόλα. Στη συνέχεια επέστρεψαν στις θέσεις τους. Οι στρατιώτες που έστησαν την ενέδρα στους τζιχαντιστές πανηγύρισαν τη νίκη τους αναρτώντας στο Twitter μία ομαδική φωτογραφία τους και μια σέλφι. (tribune)