21 Απριλίου 2017

Το Ιράν παρουσίασε το εγχώριας κατασκευής “αόρατο” αεροσκάφος F-313 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκαν Ιρανοί υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι επικεφαλής της ιρανικής αμυντικής βιομηχανίας παρουσίασαν (δείτε το βίντεο)...


... το εγχώριας κατασκευής αεροσκάφος Qaher F-313.

Το αεροσκάφος είναι μια “αόρατη” πλατφόρμα που νωρίτερα είχε απορριφθεί από τους Δυτικούς παρατηρητές ως μια άπατη λόγω των διαφορών σχεδιαστικών παρατυπιών. Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης που διοργανώθηκε από την Ιρανική Βιομηχανία Υποστήριξης και Ανακατασκευής Ελικοπτέρων. Το Russia Today ανέφερε ότι το αεροσκάφος δεν πέταξε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ο Πρόεδρός του Ιράν, Χασσάν Ρουχανί, μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και εξήρε το αεροσκάφος ενώ εμφανίστηκε να στοχεύει κατά των Δυτικών δυνάμεων που παραδοσιακά πιέζουν για την αποστρατικοποίηση της χώρας.

“Δεν ζητάμε την άδεια από άλλους για να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, δεν ζητάμε την άδεια για να κατασκευάσουμε τους πυραύλους μας”, είπε. Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, το Ιράν αποκάλυψε επίσης το νέο εγχώριας κατασκευής εκπαιδευτικό αεροσκάφος, με την ονομασία Kowsar.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim, το αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές αεροπορικής υποστήριξης σε μικρές αποστάσεις και μπορεί να μεταφέρει διάφορα όπλα. Οι επικεφαλής της ιρανικής αμυντικής βιομηχανίας αποκάλυψαν επίσης ένα τακτικό μη επανδρωμένο αερόχημα, και έναν αντιπλοϊκό πύραυλο πλεύσης, και έναν πύραυλο αέρος-αέρος.