24 Απριλίου 2017

Κυπριακό: Απογοήτευση στο εθνικό συμβούλιο για τις συνομιλίες

Την ανησυχία τους και την απογοήτευσή τους για το αδιέξοδο που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, εξέφρασαν οι αρχηγοί των κυπριακών πολιτικών...


... κομμάτων, μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε του αρχηγούς των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μεταφέροντάς τους και τις δυσκολίες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε την ανησυχία του ΑΚΕΛ, χαρακτηρίζοντας την πορεία των συνομιλιών «αδιέξοδη».

Πρόσθεσε πως «στόχος δεν είναι να μετρήσουμε τις ευθύνες που έχει η κάθε πλευρά. Εάν δεν καταλήξουμε εμείς θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν είναι δική μας ευθύνη, αλλά ευθύνη της άλλης πλευράς». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «η προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μελετηθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωσε ότι όσοι ανέμεναν αλλαγή στη στάση Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, διαψεύστηκαν. Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους ανέφερε πως είναι χαρακτηριστική η απογοήτευση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη στάση του Μουσταφά Ακιντζί, λόγω όπως είπε, των υπαναχωρήσεών του και των νέων απαιτήσεων που προβάλλει.

Στις δικές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, είπε πως κατατέθηκε αίτημα από πλευράς Συμμαχίας για σύγκλιση νέας σύσκεψης του Εθνικού, με στόχο να εξεταστούν οι εξελίξεις στην Τουρκία. Παράλληλα, σημείωσε πως θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη πριν από τις 17 Μαΐου.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι «διαφωνούμε με τη συμπεριφορά του κ. Άιντε και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο να ενισχύσει την άποψη του κ. Κοτζιά», συμπληρώνοντας πως «έχει αλλάξει άρδην η υποδομή και το υπόβαθρο στο οποίο στηριζόταν η τακτική μέχρι τώρα».

Με ανάρτησή του στο twitter o πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι «Χρειάζεται νηφαλιότητα, σύνεση και αντικειμενική ανάλυση. Η πορεία του Κυπριακού δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Δεν παίζουμε μόνοι μας δυστυχώς».