21 Απριλίου 2017

Τι φοβάται την πρωτομαγιά ο Ερντογάν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τώρα κάνουν φρούριο την πλατεία Ταξίμ
Παρά του ότι η Πρωτομαγιά είναι μετά από δέκα μέρες, εν τούτοις από τώρα άρχισαν να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα (δείτε τις εικόνες)...


... στην πλατεία Ταξίμ για την αποτροπή διαδηλώσεων που μπορεί να εκτραπούν ένεκα της επικαιρότητας και  μετά την αμφισβήτηση της εγκυρότητας του δημοψηφίσματος, σε κατά μέτωπο συγκρούσεις με τις αρχές.

Οι αναφορές που έρχονται στο Beştepe, δηλαδή στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, αναφέρουν για πιθανές μεγάλες προβοκάτσιες επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, που μπορεί να βάψουν ακόμα και με αίμα την ημέρα αυτή που κατά παράδοση στην Τουρκία γίνονται άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της τουρκική αστυνομίας.

Φέτος, που το κλίμα είναι πολύ πιο τεταμένο εξ αιτίας της μεγάλης οργής που διακατέχει μεγάλο μέρος του τουρκικού πληθυσμού γιατί θεωρεί ότι με την νοθεία ο Ερντογάν κέρδισε το δημοψήφισμα, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγαλύτερος είναι τώρα ο κίνδυνος για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από ένα οργισμένο πλήθος να διαδηλώνει την ημέρα αυτή.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πως από τώρα η αστυνομία βάζει φράκτες και κιγκλιδώματα για να ελέγξει όσο είναι δυνατό, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, το πλήθος που θα βγει στους δρόμους εκείνη την μέρα. (nikosxeiladakis)