24 Απριλίου 2017

Λονδίνο: Ασφαλιστική της Β. Κορέας για… δική μας ανασφάλεια!

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας, χρηματοδοτήθηκε από εταιρία-φάντασμα… με έδρα το Λονδίνο. Ο ηγέτης της Β. Κορέας, μέσω μιας ασφαλιστικής εταιρείας στο Λονδίνο, χρηματοδότησε...


... τα μεγάλα στρατιωτικά του προγράμματα.

Η εφημερίδα Mirror σε δημοσίευμά της αναφέρει, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Β. Κορέας, χρηματοδότησε το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας τους και όχι μόνο, μέσω μυστικών κονδυλίων που πηγή τους εμφανίζεται να είναι μια… κατοικία, σε πλούσιο προάστιο του Λονδίνου.

Δεκάδες εκατομμύρια λίρες, αναφέρεται ότι διοχετεύτηκαν στην Βόρεια Κορέα, από το συγκεκριμένο σπίτι, για δεκαετίες- κάτω από την μύτη της Scotland Yard και των μυστικών υπηρεσιών. Είναι πιθανό, ότι περί τα 33 εκατομμύρια λίρες, προωθήθηκαν μέσω μιας μικρής ασφαλιστικής εταιρείας, που στεγάζονταν στο κτήριο, στην περιοχή του Blackheath, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Η ασφαλιστική εταιρία, θεωρείται ότι ήταν υπό την άμεση καθοδήγηση της Πιονγκγιάνγκ. Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης έχουν επιβεβαιώσει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας ανήκει στην Korea National Insurance Corporation (KNIC) – Εθνική Κορεατική Ασφαλιστή Εταιρεία-, και ότι πρόσφατα κατασχέθηκε η άδεια λειτουργίας της, ύστερα από 20ετη συνεχή χρόνια υπηρεσιών.

Η Sunday Times σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι πέρα από το σφράγισμα του κτιρίου, έχουν παγώσει όλοι οι λογαριασμοί της εταιρείας, λόγω φόβων ότι υπήρχε χρηματοδότηση σε προγράμματα ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες, ότι το πολυτελές οίκημα, έχει δεχθεί αιφνιδιαστικό έλεγχο από την βρετανική αστυνομία, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές Αρχές.

Το παραπάνω συμβάν είναι το τελευταίο από μια σειρά γεγονότων, που εντάσσονται στις οικονομικές κυρώσεις προς την ηγεσία της Β. Κορέας, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο όπλων αλλά και την παύση κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα που θα μπορούσε να συνδράμει στην ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κρατική ασφαλιστική εταιρία της Β. Κορέας, έχει ενοχοποιηθεί λόγω της πιθανολογούμενης άμεσης εμπλοκής της, με την χρηματοδότηση του πυρηνικού οπλοστασίου της συγκεκριμένης χώρας. Επίσης σημειώνεται, ότι δύο υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι, και ότι έχουν απελαθεί από τη Μ. Βρετανία, ωστόσο, πηγή από το υπουργείο εσωτερικών το έχει διαψεύσει.

Πηγή από γραφείο ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει το εξής: «Η Εθνική Κορεατική Ασφαλιστική, είναι κεντρικά ελεγχόμενη από την ηγεσία της Βορείου Κορέας, έχει διεκπεραιώσει σημαντικές οικονομικές συναλλαγές , όπου συνδέονται άμεσα με το σχεδιασμό πυρηνικού οπλοστασίου, αλλά και με διαδικασίες που συνδέονται με το πυραυλικό σύστημα, αλλά και με προγράμματα όπλων μαζικής καταστροφής».

Κρατικά έγγραφα αναφέρουν ότι η κατοικία στην οδό Kidbrooke Park του Λονδίνου, αγοράστηκε από την βορεικορεατική κυβέρνηση το 2006, με το ποσό των 542.000 αγγλικών λιρών, και η αγγλική Υπηρεσία Κτηματολογίου επιβεβαιώνει, ότι η ΚΝΙC εμφανίζεται ως ο μόνος ιδιοκτήτης. Αναφορές οικονομικών υπηρεσιών, αναφέρουν ότι η εταιρεία ήταν πολύ επικερδής, και ότι τα συγκεκριμένα κέρδη, έχουν ήδη χρηματοδοτήσει στρατιωτικούς σχεδιασμούς της Β. Κορέας.
Τρύφωνας Σεραφειμίδης, Defence-point