24 Απριλίου 2017

Μικρά τουρκόπουλα ζητούν την ελεύθερη Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μόνο που μένει να ακούσουμε «ζήτω η Τουρκία» σε ελληνικό έδαφος

Στις 23. Απριλίου ιδρύεται στην Άγκυρα η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, η οποία καταγγέλλει (δείτε το βίντεο)...


... την κυβέρνηση του σουλτάνου Μωάμεθ ΣΤ΄ και ανακοινώνει την προετοιμασία ενός προσωρινού συντάγματος, στα πρότυπα του κοσμικού Κοινοβουλευτισμού της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία συνοδεύτηκε με σφαγές Ελλήνων και λοιπών χριστιανών με αποκορύφωμα την άλωση της Σμύρνης το 1922.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την 23η Απριλίου Γιορτή Εθνικής Κυριαρχίας και Παιδιού και την 97η επέτειο ίδρυσης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Τουρκίας σε όλη την τουρκική επικράτεια και στις διπλωματικές αρχές της Τουρκίας  στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στην τελετή για τη Γιορτή Εθνικής Κυριαρχίας και Παιδιού που παγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Μιλλέτ στο Μπέστεπε. Ωστόσο, την γιορτή αυτή τίμησαν και στην ελεύθερη Θράκη ή έστω αναφέρθηκαν σε αυτή.

Το βίντεο που θα δείτε είναι τραβηγμένο στα γραφεία του παραρτήματος Ζεϊτίνμπουρνού -Κωνσταντινούπολης του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Πέραν της τουρκικής σημαίας υπάρχει και η σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Το κείμενο που διαβάζει το κοριτσάκι λέει τα εξής, σύμφωνα με τον Αντιφωνητή:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα μου είναι Σουντεμί Μαρλάρ. Ως πρόεδρος του παραρτήματος Ζεϊτίνμπουρνού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης σας συγχαίρω με τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για την γιορτή Εθνικής Ηγεμονίας και Παιδιού της 27ης Απριλίου.

» Σήμερα γιορτάζουμε την 97η επέτειο της αφιέρωσης στα παιδιά από τον Τρανό Ηγέτη Ήρωα Μουσταφά Κεμάλ τη ημέρας εγκαινίων της βουλής της 23/4/1920. Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ως μέλη της Τουρκίας της μίας και μόνης χώρα που χάρισε αυτή τη γιορτής στα παιδιά όλου του κόσμου, αλλά και ως μέλη του μεγάλου τουρκικού έθνους, αισθανόμαστε υπερήφανοι. Τι ευτυχία να λες πως είσαι Τούρκος».

Τα σχόλια δικά σας, αφού δείτε και την ανάρτηση του Ερτζάν Αμέτ, δημοτικού σύμβουλου στον δήμο Κομοτηνής. «Στον κόσμο υπάρχουν πολλά κράτη, αλλά μόνο ΜΙΑ χώρα η οποία σκεπτόμενη τα παιδιά αφιέρωσε γιορτή για αυτά. Ας είναι χαρμόσυνη η 23η Απριλίου-γιορτή της Εθνικής Ηγεμονίας και του Παιδιού».

Μένει να αναφωνήσουν σε ελληνικό έδαφος ένα «Ζήτω η Τουρκία»!