24 Απριλίου 2017

Σε… οίστρο ο Ερντογάν: Με αποκαλούν δικτάτορα επειδή εναντιώνομαι στους τυράννους

«Ειρηνιστής» και… πολέμιος της τυραννίας μάς προέκυψε ο Ταγίπ

Όπως ισχυρίστηκε, σε νέα δήλωσή του, ο λόγος που τον αποκαλούν «δικτάτορα» ορισμένα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας είναι επειδή...
... υψώνει τη φωνή του ενάντια στους τυράννους κι επειδή ζητά αλληλεγγύη και ενότητα κατά των πολέμων στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Πώς μπορεί κάποιος που δεν ακούει τις φωνές εκατομμυρίων μουσουλμανοπαίδων που σκοτώνονται στη Συρία να θεωρεί τον εαυτό του ακόλουθο του Προφήτη;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν μιλώντας σε μια τελετή για τα γενέθλια που Προφήτη Μωάμεθ στις 22 Απριλίου.

«Έπρεπε να έχετε δει τον πατέρα που κρατούσε τα δύο νεκρά δίδυμά του μετά τη χημική επίθεση στη Συρία. Για πόσο ακόμα αυτοί οι παλιάνθρωποι θα συνεχίζουν τις αγριότητές τους δίχως να πληρώνουν το τίμημα; Και πώς μας αποκαλούν επειδή μιλάμε εναντίον τους; Μας αποκαλούν δικτάτορες. Ας το λένε. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τις φωνές μας ενάντιά τους. Επειδή ο Προφήτης μας κηρύττει ότι «η συναίνεση στην αγριότητα είναι αγριότητα», είπε.

«Σε ένα κόσμο που η συναίνεση στην αγριότητα είναι αγριότητα, δεν μπορούμε να τους λέμε «καλά τα κάνετε, συνεχίστε», πρόσθεσε. Επίσης κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να δείξει αλληλεγγύη μεταξύ του. «Ο Προφήτης κηρύττει: «Εάν δεις αδικία, διόρθωσέ τη με το χέρι σου. Εάν η ισχύς σου δεν είναι αρκετή, προειδοποίησε με τη γλώσσα σου. Εάν η δύναμή σου είναι ανεπαρκής, απόκλεισέ τους με την καρδιά σου», είπε σε… προφητικό οίστρο ο ημιπαράφρονας της Άγκυρας.

Κι αφού είπε ακόμα μερικά λόγια «κατακεραυνώνοντας» την αδικία, αυτός ο δίκαιος δικτάτορας, εξαπέλυσε και την απειλή του: «Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όλα αυτά τα λάθη που βλέπουμε με τα χέρια μας, και σε μέρη που δεν μπορούμε να φτάσουμε με τη γλώσσα μας», εννοώντας «με τα λόγια μας». Δηλαδή, θα επιβάλλει όπου τον «παίρνει» τη δικαιοσύνη με τα όπλα του και όπου δεν τον «παίρνει» θα μιλάει. Τσαμπουκάς και… διπλωματούλης μαζί.