25 Μαρτίου 2017

Στην Βουλγαρία απαγορεύτηκε βίντεο κλιπ στα τουρκικά του κόμματος DOST

H Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Βουλγαρίας, απαγόρευσε το βίντεο κλιπ που ετοίμασε στα τουρκικά το κόμμα DOST για τις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαρτίου.

Η τουρκική ιστοσελίδα...


... aa.com.tr γράφει: "Σχετικά με το βίντεο που θύμιζε τις μέρες της καμπάνιας αφομοίωσης που είχε εφαρμοσθεί κατά των Τούρκων και μουσουλμάνων, στην εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος. η επιτροπή αποφάσισε την απαγόρευση της δημοσίευσης του και στον κυβερνοχώρο".

Η επιτροπή ανακοίνωσε πως εκτός από την κατάργηση του βίντεο κλιπ, "θα επιβληθεί και πρόστιμο στο κόμμα DOST. H επιτροπή πριν από καιρό είχε απαγορεύσει ακόμη ένα βίντεο κλιπ του DOST, στο οποίο εικονιζόταν και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Σόφια, Σουλεϊμάν Γκιοκτσέ".

Τι ξέχασε η τουρκική ιστοσελίδα. Ότι εδώ και χρόνια υπάρχει νόμος στην Βουλγαρία, που απαγορεύει την χρήση άλλης γλώσσας, πλην της βουλγάρικης, κατά την προεκλογική περίοδο. Οι Τούρκοι προσέφυγαν στην Ε.Ε. η οποία απάντησε ότι είναι εσωτερικό θέμα της Βουλγαρίας και δεν επεμβαίνει. [Το ακούει η ελληνική κυβέρνηση;]