25 Μαρτίου 2017

Σχολείο στις ΗΠΑ ξεκινά καμπάνια κατά των μεταναστών!

Έπειτα από κρούσματα βιασμών από μετανάστες

Θυμό και απόγνωση έχει προκαλέσει ακόμα ένα κρούσμα σεξουαλικής βίας σε σχολείο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, πριν από...
... λίγες μέρες, 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο της πόλης Bethesda κατήγγειλε ότι δύο λαθρομετανάστες από την Νότια Αμερική την βίασαν στις τουαλέτες του σχολείου! Αμέσως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία, με εκατοντάδες γονείς να διαμαρτύρονται για ελλιπή φύλαξη των σχολείων.

Όπως ανέφεραν τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κομητεία του Μοντγκόμερι, δέχθηκε χιλιάδες κλήσεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας από όλη την Αμερική, ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και στον Λευκό Οίκο. Χθες, εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Γυμνάσιο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν κατά της αθρόας μετανάστευσης, αλλά και για να στηρίξουν την κακοποιημένη κοπέλα.

Η αστυνομία της πόλης δήλωσε ότι οι δύο λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σύντομα σε δίκη, ενώ σε ερώτηση που τους τέθηκε σχετικά με το πώς βρέθηκαν οι δύο νεαροί στο σχολείο, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι είχαν βρει κατάλυμα δίπλα από το σχολείο και συχνά έμπαιναν παράνομα σε αυτό για να βρουν φαγητό.

Οι δύο βιαστές είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν από τις μεταναστευτικές αρχές των ΗΠΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού στην χώρα ζούσαν νόμιμα οι οικογένειές τους.