11 Ιανουαρίου 2017

Για μεγάλο πόλεμο κατά Ευρώπης και ΗΠΑ καλεί ο Ερντογάν τους οπαδούς του

Με στοχευόμενα άρθρα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της πολιτικής του ιστορίας, φαίνεται...
... πως έχει «πατήσει το κουμπί» για μια ολική ρήξη με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Συγκεκριμένα τέσσερα πολύ σημαντικά άρθρα αυτές τις μέρες στην πρώτη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, την Yeni Şafak, δείχνουν ένα συνειδητά επιλεγμένο στόχο, καθώς οι επώνυμοι αρθρογράφοι επιτίθενται με σκληρές φράσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, κατηγορώντας τους ότι υπονομεύουν το τουρκικό καθεστώς και πιο σοβαρά, ότι επιδιώκουν τον διαμελισμό της Τουρκίας κατά το πρότυπο της συνθήκης των Σεβρών.

Το πρώτο άρθρο είναι του Yusuf Kaplan με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Batılıların hedefinde Türkiye var; çünkü 100 Yıllık Büyük Oyun’u bozduk biz!», δηλαδή, «Ο στόχος των Δυτικών είναι η Τουρκία γιατί επί 100 χρόνια εμείς έχουμε χαλάσει τα σχέδια τους». Ένα άρθρο με σαφή κατηγορώ κατά των Δυτικών, οι οποίοι σύμφωνα με τον αρθρογράφο, υπονομεύουν με τον πιο ύπουλο τρόπο την Τουρκία και επιδιώκουν να την δουν να διαλύεται.

Το δεύτερο άρθρο είναι του Mehmet Acet, με τον χαρακτηριστικό τίτλο : «Suriye’de aslında ABD ile savaş halindeyiz», δηλαδή, «Στην πραγματικότητα στην Συρία βρισκόμαστε σε πόλεμο με τις ΗΠΑ». Άρθρο ομολογία αλλά και οργή κατά των ΗΠΑ που φέρονται σαν ο κύριος υποκινητής από την βάση του Ιντζιρλίκ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, υπογραμμίζοντας ότι ο πραγματικός αντίπαλος των Τούρκων στην Σύρια είναι οι ΗΠΑ που εξοπλίζουν και τους Κούρδους.

Το τρίτο άρθρο είναι του Aydın Ünal με τον χαρακτηριστικό τίτλο : «İstikbal Savaşı başlarken…», δηλαδή, «Αρχίζοντας τον προσεχή πόλεμο». Ένα άρθρο που περιγράφει την σημερινή κατάσταση της Τουρκίας σαν μια προετοιμασία για ένα μεγάλο πόλεμο γιατί θα επιχειρήσουν οι εχθροί της για να την διαλύσουν.

Και το τελευταίο άρθρο είναι του İbrahim Karagül, εδικού συμβούλου του Ερντογάν ο οποίος εκφράζει  στα ΜΜΕ τις προσωπικές απόψεις του Τούρκου προέδρου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ne yaparsanız yapın; bu milleti teslim alamaz, bu bileği bükemezsiniz», δηλαδή, «Ό,τι είναι να κάνετε κάντε το, αυτό το έθνος δεν παραδίδεται, αυτόν τον καρπό δεν μπορείτε να τον καρπωθείτε». Άρθρο που ξεσηκώνει τους οπαδούς του Ερντογάν να είναι έτοιμοι για ένα γενικευμένο ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των εχθρών της Τουρκίας που της επιτίθενται με λύσσα και καραδοκούν να την… κατασπαράξουν. (nikosxeiladakis)