11 Ιανουαρίου 2017

Θύματα κακής συντήρησης κόλλησαν τέσσερα (4) τραίνα

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Συγκεκριμένα, δύο τρένα Ιντερσίτι, με συνολικά περίπου 600 επιβάτες, που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα παρουσίασαν προβλήματα λόγω του ψύχους, ενώ...


... ακολούθησε και τρίτο Ιντερσίτι αλλά και ένας περιφερειακός συρμός της Λάρισας.

Αναλυτικά, οδύσσεια περνούν οι 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53, η οποία ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα.

Δύο μηχανές εστάλησαν από το Παλαιοφάρσαλο, με μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να την απεγκλωβίσουν, όμως και οι δύο (!) αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα. Μετά από μεγάλες και πολύωρες προσπάθειες το τρένο ξεκίνησε αλλά στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά στο Λιανοκλάδι, όπου και παραμένει...

Δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας, ένα ακόμα Ιντερσίτι που συνδέει Θεσσαλονίκη - Αθήνα, το οποίο “παγιδεύτηκε” με 300 επιβάτες στη Λάρισα.

Στη συνέχεια τρίτο Ιντερσίτι με άγνωστο αριθμό επιβατών ακινητοποιήθηκε στην Τιθορέα ενώ ταξίδευε από την Αθήνα προς τη συμπρωτεύουσα.

Τέλος, ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Λάρισας, “έμεινε” το Πλατύ Ημαθίας...

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, "χωρίς να ευθύνεται η ίδια". "Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί" καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.