23 Οκτωβρίου 2016

Ληγμένα τρόφιμα αγοράζουν οι Ουκρανοί για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια

Μάλιστα την κατάσταση έκανε χειρότερη η απόφασης της 1ης Οκτωβρίου του υπουργικού συμβουλίου της Ουκρανίας, όπου εγκαταλείφθηκε η πολιτική της διατίμησης σε είδη...


... πρώτης ανάγκης, σε μία κίνηση την οποία η ουκρανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει "πειραματική" και θα έχει διάρκεια έως το τέλος του έτους.

Έτσι, αναμένεται προϊόντα όπως το ψωμί, το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά, η ζάχαρη και τα ζυμαρικά να γίνουν ακριβότερα για τους πολίτες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να γεμίσουν το τραπέζι τους στρέφονται σε ληγμένα προϊόντα, μεταξύ των οποίων γάλα, λουκάνικα, τυρί και κρουασάν.

Τα προϊόντα αυτά πωλούνται μέσω διαδικτύου, όπου έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη αγορά ληγμένων προϊόντων. Παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς δηλώνουν στο ρωσικό Lenta.ru ότι τα προϊόντα τους μπορεί να είναι ληγμένα δεν είναι όμως χαλασμένα.

Σύμφωνα με τον Maxim Nesmiyanov πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών της Ουκρανίας, στα προϊόντα αυτά στρέφονται κυρίως συνταξιούχοι την ώρα που οι τιμές στην Ουκρανία έχουν σημειώσει άνοδο 10% από την αρχή του έτους και η αγοραστική δύναμη του κοινού έχει, βάσει των στατιστικών, υποχωρήσει 20% για την ίδια περίοδο, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.