26 Σεπτεμβρίου 2016

Νέος πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια: Σημαντική η προσέγγιση των δύο χωρών

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τράικο Βελιανόσκι είχε συνάντηση με τον νεοδιορισθέντα   πρέσβη της Δημοκρατίας της Ελλάδας στα Σκόπια, Δημήτρη Γιαννακάκη. Όπως...
... ανακοινώθηκε από το γραφείο του Βελιανόσκι, οι δύο συνομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση και ελπίζουν σε μια επιτυχή συνεργασία στο μέλλον.    

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Βελιανόσκι, ενημέρωσε τον πρέσβη Γιαννακάκη για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαο Βούτση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των προέδρων των Κοινοβουλίων στο Στρασβούργο.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν  ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος  στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών από τις συναντήσεις που γίνονται υψηλού επιπέδου. Ο Βελιανόσκι τόνισε ότι υπάρχει διάθεση για συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλίων για την οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Ο πρέσβης Γιαννακάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που έρχεται ως επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου στα Σκόπια και τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος στους οποίους μπορούν να συνεργασθούν για τη μέγιστη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να βελτιωθεί η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.