26 Σεπτεμβρίου 2016

"Σπρίτζης ή Σπίρτζης, παραμένει λαμόγιο"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άδωνις Γεωργιάδης: Άγριος καβγάς στην Βουλή

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου έκλεισε την τοποθέτησή του με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη λέγοντάς του (δείτε το βίντεο)...


... «ο πρωταγωνιστής του Καλογρίτσα – gate έχει το θράσος και εμφανίζεται στην Βουλή; Αυτός που έδινε τα έργα στον κ. Καλογρίτσα και είχε κανονίσει τις δανειοδοτήσεις του από την Τράπεζα Αττικής, έχει τα μούτρα και εμφανίζεται στην Βουλή;».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επανήλθε δριμύτερος όταν ο προεδρεύων της Επιτροπής Κώστας Μπάρκας τον διόρθωσε ότι λέει λάθος το όνομα του υπουργού που «δεν είναι Σπρίτζης αλλά Σπίρτζης…». Τότε ο Αδωνης Γεωργιάδης του απάντησε «είτε Σπρίτζης είτε Σπίρτζης το ίδιο λαμόγιο παραμένει. Αρχιλαμόγιο όχι λαμόγιο…»!

Πανδαιμόνιο!
Αυτό που ακολούθησε στην Επιτροπή, όπως ήταν φυσικό δεν περιγράφεται από διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες κατά του βουλευτή της ΝΔ από τα έδρανα της συμπολίτευσης. Ο προεδρεύων Κώστας Μπάρκας με ευθύνη του ζήτησε οι υβριστικές εκφράσεις να μην γραφούν στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Οι χαρακτηρισμοί από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ είχαν ξεκινήσει από την αρχή της τοποθέτησής του, όταν είπε στον πράσινο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά πως «από προχθές έχω βαρεθεί να σας ακούω να κλαίτε για αυτά που εάν και διαφωνείτε ψηφίζετε… Εάν δεν μπορείτε να παραιτηθείτε ή να τα καταψηφίσετε… όχι να κλαίτε και μετά να ψηφίζετε…».

Αμέσως μετά αναφέρθηκε και στον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρέλτη που τον κατέκρινε επειδή είχε πει ότι η ΝΔ κάνει στείρα αντιπολίτευση.

Καλά, τού είπε «δεν έχετε τσίπα; Ρίξατε τη νόμιμη κυβέρνηση του Σαμαρά με όχημα την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν ψηφίσατε ούτε ένα νομοσχέδιο και έρχεστε τώρα και λέτε εσείς σε μας ότι κάνουμε στείρα αντιπολίτευση;», ενώ και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποκάλεσε «το καλύτερο παιδί της τρόικας στην Ελλάδα…».