6 Οκτωβρίου 2015

Πώς θα αποτραπεί η είσοδος τρομοκρατών στην Ευρώπη

Με τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και την καταγραφή όλων των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς πως...


... θα αποτραπεί η διάπραξη επιθέσεων από εξτρεμιστές.

«Εάν γίνει σωστά η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα μπορούν να εντοπιστούν οι τρομοκράτες. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα εναντίον όλων των προσφύγων από παντού [σ.σ.: υποστηρίζοντας ότι]: "τρομοκράτες θα έλθουν ανάμεσά τους"», εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Αυτή είναι η σαθρότερη δικαιολογία που χρησιμοποιεί κανείς για να μην αναλάβει τις διεθνείς του ευθύνες», πρόσθεσε ο Φρανς Τίμερμανς. «Εάν κάνουμε τη δουλειά μας και εξασφαλίσουμε ότι μόλις φθάνουν οι άνθρωποι θα γίνεται λήψη των αποτυπωμάτων τους και αναγνώρισή τους, τότε το πρόβλημα δεν θα υπάρχει» επανέλαβε.

Ο Τίμερμανς πρόσθεσε πάντως ότι δεν πιστεύει ότι εξτρεμιστές θα μπουν στη ροή των προσφύγων εάν γνωρίζουν ότι θα τους πάρουν αποτυπώματα κατά την άφιξή τους. Η καλύτερη προστασία των συνόρων της ΕΕ είναι σε τελευταία ανάλυση το καλύτερο μέτρο ασφαλείας, επισήμανε μιλώντας ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. (infognomon)