28 Αυγούστου 2015

Γεωργία: Μπέρδεψαν τα τουρκικά ελικόπτερα με τα ρωσικά

Το γεωργιανό  υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι στην περιοχή Σίντα Καρτλί στη Νότια Οσετία, πέταξε ένα ελικόπτερο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και όχι...


... των ρωσικών, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ρωσικής εφημερίδας ‘vzglyad’ από την Τιφλίδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Γεωργίας εξήγησε ότι εδόθη άδεια σε τουρκικά ελικόπτερα να πετάξουν από την Τιφλίδα στο Αζερμπαϊτζάν και απέρριψε τις πληροφορίες ότι επρόκειτο για ρωσικά ελικόπτερα.

«Τα δημοσιεύματα δεν είναι αληθινά», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.  Προηγουμένως, η Γεωργία κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση του εναερίου χώρου της την ημέρα της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα βρίσκονταν στον εναέριο χώρο της χώρας, στη Νότια Οσετία, κοντά στο χωριό Καραλέτι. Μάλιστα, ο αρχηγός του Επιτελείου, Βαχτάγκ Καπανάντζε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ούτε και η τελευταία».

Την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εγκαινίασε στη Γεωργία το Εκπαιδευτικό Κέντρο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με το γεωργιανό πρακτορείο ‘Πιρβέλι’ τα ελικόπτερα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων. Αλλά, η γεωργιανή υπηρεσία κρατικής ασφάλειας, δεν επιβεβαίωσε ότι έγινε παραβίαση του εναέριου χώρου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας, Ηρακλή Γκαριμπασβίλι, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να επεκτείνει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Γεωργία. (Βαλκανικό Περισκόπιο)