28 Νοεμβρίου 2014

Τσάκισαν στο ξύλο έναν Σύρο… κατά λάθος (ΒΙΝΤΕΟ)

δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας
Κάτοικοι συνοικίας στο Ικόνιο προσπάθησαν να λιντσάρουν τον Σύριο Σαίτ Μουχάμετ επειδή είναι λέγανε κλέφτης

Η αστυνομία έγινε γνωστό (δείτε το βίντεο)…


... πως μετά βίας διέσωσε από το οργισμένο πλήθος τον Μουχάμετ, ενώ έγινε γνωστό πως χτες το βράδυ θα έφευγε για Χατάι και από εκεί στην Συρία.

Το περιστατικό συνέβη χτες στις 21.45 στην οδό Τσαλντιράν της συνοικίας Αμπντουλαζίζ της πόλης Μεράμ. Ο Σαίτ Μουχάμετ φέρεται πως εκείνη την ώρα κατευθυνόταν στο σπίτι του από την επιχείρηση όπου δούλευε. Όταν έφθασε στην οδό Τσαλντιράν, κάτοικοι της συνοικίας, θεώρησαν πως έμοιαζε με τον ύποπτο που μπαίνει να κλέψει σε σπίτια της περιοχής και τον σταμάτησαν.

Ο Μουχάμετ μη μπορώντας με τα λίγα τουρκικά του να περιγράψει το πρόβλημα του, δέχτηκε επίθεση από περίπου 50 άτομα. Μετά από καταγγελία έφτασε επιτόπου μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

O Mουχάμετ σώθηκε την τελευταία στιγμή πριν τον λιντσάρουν. Η αστυνομία με δυσκολία διέλυσε το πλήθος

ΧΤΕΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο Μουχάμετ, κατέφθασε ασθενοφόρο. Ενώ περίμενε μέσα στον πόνο ο Μουχάμετ, όταν ήρθε δεν θέλησε να ανεβεί. Ρώτησε μάλιστα την αστυνομία που ήταν τα εισιτήρια λεωφορείου που είχε βγάλει για την σύζυγο και τα παιδιά του λέγοντας ¨Που είναι τα εισιτήρια ; Δεν θέλω να ανέβω στο ασθενοφόρο. Δώστε μου τα εισιτήρια¨.

Με δυσκολία πείστηκε τελικά να ανέβει στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ερευνητικό Νοσοκομείο Μεράμ. Μαθεύτηκε πως η κατάσταση του είναι καλή. Έγινε γνωστό πως χτες το βράδυ στις 23:00 ο Μουχάμετ μαζί με την οικογένεια του θα έφευγαν για Χατάι και από εκεί για Συρία. (DHA τουρκικανεα)