21 Οκτωβρίου 2014

Γρονθοκοπήματα στην παραλία του Βόλου, με θεατή τον Αχιλλέα Μπέο

Ο Αχιλλέας Μπέος έβαλε τον ...μπόγια να μαζέψει τα αδέσποτα από την πόλη του Βόλου και τον είδε να ανταλλάσσει γροθιές με φιλόζωους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Η παραλία της θεσσαλικής πόλης...


.... μετατράπηκε σε ρινγκ το απόγευμα της Κυριακής, όταν έφτασε ο δήμαρχος μαζί με ιδιοκτήτη επιχείρησης κατοικίδιων και εκπαιδευτή σκύλων.

Ο τελευταίος στάθμευσε το φορτηγάκι – κλούβα και ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων από το παραλιακό μέτωπο. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες είχαν αρχικά λεκτική αντιπαράθεση με τον Αχιλλέα Μπέο και στελέχη της δημοτικής αρχής, οι οποίοι αρνήθηκαν να ακούσουν ο,τιδήποτε και απαντούσαν με τη φράση «έτσι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, αν θέλετε να τα πάρετε στα σπίτια σας».

Γρήγορα τα πνεύματα άναψαν, όταν σύμφωνα με τους φιλόζωους, ο «μπόγιας» χτύπησε έναν σκύλο επειδή ...αντέδρασε στη σύλληψή του και στη συνέχεια γρονθοκόπησε έναν πολίτη που πήγε για να του ζητήσει το λόγο.

Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν γροθιές, μπροστά στα μάτια του Αχιλλέα Μπέου, μέχρι που τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι. Η επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων αναβλήθηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τον «μπόγια» να αποχωρεί βρίζοντας, και τον δήμαρχο να κάθεται σε παραλιακό καφέ.

Η υπόθεση των αδέσποτων του Βόλου έχει μετατραπεί σε σήριαλ. Πριν από ένα μήνα η διοίκηση Μπέου με τις ψήφους της πλειοψηφίας (αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση) αποφάσισε στο δημοτικό συμβούλιο την ανάθεση της «συλλογής, φροντίδας και φιλοξενίας» των τετράποδων για 6 μήνες και την έναρξη διαγωνισμού για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου φιλοξενίας.

«Ως τις 30 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στην πόλη», είχε δεσμευτεί τότε ο δήμαρχος, ο οποίος χαρακτήρισε «κοπρίτες» και «διχασμένες προσωπικότητες» όσους τον επικρίνουν.

Φιλοζωικές οργανώσεις αντέδρασαν και του έστειλαν επιστολή, με την οποία τον ενημερώνουν πως σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπεται μόνο η προσωρινή διαμονή σκυλιών, μόνο σε αδειοδοτημένα καταφύγια και μόνο για τη στείρωση, τον εμβολιασμό ή τη θεραπεία τους αν είναι άρρωστα, ενώ στη συνέχεια επιβάλλεται η επανατοποθέτησή τους αν στο μεταξύ δεν υιοθετηθούν. (Έθνος)