27 Αυγούστου 2014

Σταματούν να εξυπηρετούν τους Ρομά στην Ανδραβίδα!

Με αφορμή την δολοφονία αστυνομικού

Με επίσημη ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας και με σκοπό την κινητοποίηση των αρχών αλλά και την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν από τη συνεχή παραβατικότητα (διαβάστε την ανακοίνωση)...


... μεμονωμένων ατόμων, κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες στα καταστήματα της πόλης έγγραφο που καλούσε τους επαγγελματίες να μην εξυπηρετούν ΡΟΜΑ στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζάκλη.

Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και αναστάτωση στην πόλη με αποτέλεσμα ο Εμπορικός Σύλλογος και ο πρόεδρος Κώστας Μητρόπουλος να εκδώσει νέα ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο συντάχτηκε η επιστολή που διανεμήθηκε στους επαγγελματίες της Ανδραβίδας. Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από την τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο άδικος χαμός του Βασίλη Μαρτζάκλη τον περασμένο Μάιο στην προσπάθειά του να αποτρέψει παραβατική συμπεριφορά νεαρού αθίγγανου βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία της Ανδραβίδας, προκαλώντας πόνο και θλίψη.


Στην ανακοίνωση ωστόσο επισημαίνεται ότι «οι Ανδραβιδαίοι δεν υπήρξαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν ποτέ ρατσιστές». Ξεκαθαρίζεται δε ότι «ο εμπορικός κόσμος και οι κάτοικοι της Ανδραβίδας δεν είχαν ποτέ ούτε έχουν πρόβλημα με τους οικογενειάρχες ΡΟΜΑ οι οποίοι σέβονται τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και εκτιμούν τον συνάνθρωπό τους». 

Γίνεται όμως αναφορά στην παραβατικότητα μεμονωμένων ατόμων τα οποία όπως επισημαίνεται με την συμπεριφορά τους διαταράσσουν την ήρεμη και αρμονική ζωή των κατοίκων της πόλης».

Την ανακοίνωση επιβεβαίωσαν οι επαγγελματίες της πόλης αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μητρόπουλος.

«Κάτω από την πίεση πολλών επαγγελματιών της πόλης μας που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση και τη μοιράσαμε στα μαγαζιά, θεωρώντας ότι έτσι τιμούμε την μνήμη του» ανέφερε στην «Ε» ο κ. Μητρόπουλος.

Την αντίθεσή τους στη «ρατσιστική», όπως τη χαρακτήρισαν, ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Ανδραβίδας εξέφρασαν στην «Ε» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφη Σαλτάρη και οι προέδροι των εμπορικών συλλόγων Αμαλιάδας και Λεχαινών, Γιώργος Μαραγκός και Μπάμπης Παλαδινός αντίστοιχα.

«Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα που έχει τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα και είναι Ελληνες πολίτες. Η ανακοίνωση είναι ρατσιστική, προκαλεί ντροπή για την τοπική κοινωνία και θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί» ανέφεραν στην «Ε».