3 Ιουνίου 2013

Μπουτάρης: «Στηρίζουμε το Gay Pride, θέλουμε τη Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη»

Μητροπολίτης Άνθιμος: Μακριά από την Μητρόπολη

Στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκε το Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας που θα γίνει 14-15 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να τονίζει ότι...


... ο δήμος είναι ανοικτός σε κάθε είδους εκδηλώσεις.

«Η θέση του δήμου είναι ο δήμος να είναι ανοικτός σε κάθε είδους εκδηλώσεις εκτός αυτών της Χρυσής Αυγής, «για τις οποίες είμαστε αδιάφοροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο καλείται να εγκρίνει τη διάθεση 4.500 ευρώ για τη διοργάνωση του Gay Pride.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος σεβόμενος τις 19.000 υπογραφές που μάζεψαν πολίτες και τις πήγαν στον Μητροπολίτη Άνθιμο, συμφώνησαν με τον Μητροπολίτη η παρέλαση φέτος να μην περάσει από την Μητρόπολη μπροστά αλλά να κατέβει τον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους και να καταλήξει μέσω της παραλίας στον Λευκό Πύργο.

«Υπάρχει ελευθερία έκφρασης είτε για την ιδεολογία είτε για την σεξουαλική προτίμηση του καθενός. Είναι ανοιχτή η πόλη» ανέφερε. «Ο καθένας κάνει ότι θέλει. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να συμμετέχεις αν δεν συμφωνείς» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Γκιουλέκας χαρακτήρισε «αλλοθι το θέμα για την διοίκηση». «Πολύς θόρυβος προκαλείται από την διοίκηση του δήμου. Δεν έχουμε πρόβλημα με την ιδιαιτερότητα του καθενός. Δεν μας αφορούν και δεν μας ενδιαφέρουν. Αλλά να την κάνουμε παρέλαση ενώ διχάζει την κοινωνία και την πόλη;» είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την έγκριση της διοργάνωσης.


Ο Στέλιος Παπαθεμελής, επικεφαλής της παράταξης «Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων» έκανε λόγο για «κατάντημα», «κατάπτωση» και «ντροπή να εμφανίζεται ο δήμος διοργανωτής σε τέτοια πανηγυράκια», ενώ ο Χρήστος Μάτης, από την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη» επιτέθηκε στη διοίκηση υπογραμμίζοντας: «Ό,τι και να έχει στο μυαλό της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το Gay Pride δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τουριστικό γεγονός. Είναι ντροπή». (voria.gr)